Szabad levegőn

2021. március 4. 7:10

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Weber most a mi Bucigyurink. A hülyébbik a két gazemberből.

„Déjá vu… Mindig így volt ez. A szociáldemokrata párt »jobbszárnya« mindig is ellenezte a közeledést a kommunistákhoz, és (majdnem) mindig tisztességesen politizált. Például kiegyezett Bethlenékkel, ezt becézgették Bethlen–Peyer-paktumnak, a kommunisták pedig árulóztak közben. »És tapsolnak hozzá a rongy árulók, Büchlerek, Propperek, Peyerek« – zúgott a Vörös Csepel indulója, s mentek ölni. Meg leszalámizni. Peyer után hamarosan Kéthly Anna lett az »áruló«, 1948-ban aztán kizárták a pártból a „jobbszárnyat”, és Szakasits elvtárs meg a Bucigyuri aláírta az egyesülést a kommunistákkal, és lett nekünk az a jó kis Magyar Dolgozók Pártja, Rákosival az élén.

Weber most a mi Bucigyurink. A hülyébbik a két gazemberből. S neki azt a varázslatot is sikerült véghez vinnie, hogy nem egy eleve baloldali világnézetű pártot számolt fel és lökött oda a komcsiknak, hanem az eredetileg keresztény-konzervatív néppártot tolja be éppen a Schulzok és Verhofstadtok alá.

Két éve írtam ezeken a hasábokon: »Első kérdés: honnan akarják kizárni a Fideszt? A néppártból. Mi a néppárt? Egy olyan politikai formáció, amelyik nem meri használni még a saját nevét sem, mert abban benne van a »keresztény« mint fogalom; egy olyan politikai formáció, amelynek lassan végképp semmi köze sincs a konzervativizmushoz és a kereszténységhez; egy olyan politikai formáció, amelyet a beléje költözött vadliberálisok, vadanarchisták, vadbalosok és még vadabb zöldek rángatnak összevissza, és amelynek maradéka kétségbeesetten akar ezeknek megfelelni; egy olyan politikai formáció, amely elvesztette önmagát, amelynek se lelke, se tartása, amelyből egy Helmut Kohl fejvesztetten menekülne ma már.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Álljon meg a nászmenet!
A Fidesz nem az Európai Néppártból vált ki, hanem a EP Néppárti frakciójából. A EPP-ből a kilépés még odébb van.

Weber akkor oldotta volna meg rövid úton a kérdést, ha két évvel ezelőtt rögtön felteszi szavazásra a Fidesz tagságát. Nem tette, nem merte feltenni, mert nem volt meg hozzá a többsége. Bukás lett volna számára. Tuskkal karöltve megpróbált három veterán politikust bevonni, hogy azok majd megteremtik neki a hivatkozási alapot, de azok ezt nem vállalták. Egy erőskezű vezető nem szerencsétlenkedik két évig úgy, mint Weber. Egy politikai zseni nem mond durcás kedvében olyanokat, hogy ha a Fidesz szavazataira lenne szükség, inkább nem vállalná a pozíciót. Ilyesmit sértett hülyék mondanak.

Weberéket megzsarolták. Az amúgy is kisebbségben lévő és egyre súlytalanabb Néppárt liberális szárnya megzsarolta a frakció német szárnyát, hogy vagy ők, vagy a Fidesz. Ettől kezdve egyszerű matematikai kérdés lett a Fidesz tagsága. Pontosan úgy zajlik minden, ahogyan azt Bayer leírta. Ahogyan Rákosiék szét tudták szedni belső árulók segítségével a hazai szocdemeket, úgy szedi szét a szoci-zöld-liberális társaság, gyűjtőnéven újbolsevikok a Néppártot. Kohllal ugyanúgy bánnának el, ahogyan nálunk bántak el Kéthly Annával. Igaz, a Kohllal való leszámolást Merkel már korábban magára vállalta.

Milyen valsag milyen kezelese?
Ha a Fidesz kilepett, mar valsag sincsen, te kis kope! Mert ahonnan a Fidesz kilep, meg a Nap is maskent sut, ugye
Trump veszitett, Amerika fellelegzett, igy van ez, a baloldaliak minimum kisisteneknek kepzelik magukat, ha ok nyernek, tenniuk sem kell mar semmit, a szimpla jelenletuk epit, felviragoz, bearanyozza meg a szemetet is...
Lasd itthon Karacsonyt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés