Zuglóról mondhatnám, hogy laktam ott öt évig egyetemistaként

2021. március 2. 20:28

Hadházy Ákos
Szekszárdi Vasárnap
Zuglóban vannak nagyon gyanús ügyek, amelyeknek a feltárásáért az ottani baloldali szereplők – finoman fogalmazva – nem tettek meg mindent. Interjú.

Mi köti önt egyáltalán Zuglóhoz?

Zuglóról mondhatnám, hogy laktam ott öt évig egyetemistaként, de inkább azt mondom, hogy feladatom van ott, a valódi változásért kell dolgoznom: csak akkor nyerhet az ellenzék, ha a választók többségét meggyőzzük, hogy 2022 után minden másként lesz. Meg kell mutatnunk, hogy van olyan politika, amelyik valóban felelősségre vonja a korrupt politikusokat, de nem csak a politikai ellenfeleknél lép fel, ha korrupció gyanúját látja

Van egy pletyka, miszerint az, hogy a Momentum önt is indítja, egy, a Momentum, illetve Szél Bernadett, Szabó Szabolcs és ön közti hármas alku része. Igaz, hogy nem is önnel, hanem a másik két emberrel kezdett egyeztetésbe elsőként a Momentum?

Mi hárman már azóta összehangoljuk a munkánkat, mióta Szél Bernadett és Szabó Szabolcs is kiléptek egykori pártunk, az LMP frakciójából. A Momentummal konkrét ügyekben kezdtünk el együtt dolgozni, ebből született meg aztán az együttműködés. Ahhoz a kezdetektől ragaszkodtunk, hogy nem lépünk be a pártba – elég furcsán is nézett volna ki, hogy ilyen gyorsan átülünk máshová –, hanem mi hárman, a Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség zászlaja alatt szövetkezünk a Momentum Mozgalommal. Szóval nem kellett feltételként szabni az én indulásomat, hiszen eleve együtt mozogtunk, együtt léptünk szövetségre a Momentummal.

Egy másik, pártok közti alku része az, ami történik? Az MSZP megkapta Szekszárdot, indíthatja Harangozó Tamást, így a Momentum nem indít majd az előválasztáson igazán ismert helyi jelöltet a saját zászlaja alatt?

Nem, szó sincs semmiféle ilyen alkuról. A budapesti 8. választókerületben a hivatalban lévő képviselőt hívom ki. Az előválasztás erről szól, hogy a legjobb jelöltet találjuk meg mindenhol. Komolyan hiszek benne, hogy csak akkor nyerhet jövőre az ellenzék, ha ezt megteszi. Háttéralkukban leosztott pozíciókkal, a választókra rákényszerített jelöltekkel nem lehet győzni.

Az Zuglóban 2018-ban győző MSZP-s Tóth Csaba valóban korrupt politikus? Ezért vállalta el ön, hogy ott, Zuglóban indul? Elérheti ez az ügy és a zuglói korrupció felemlegetése Karácsony Gergelyt? Ha igen, ez cél volt?

Jelenleg azt tudom biztosan mondani, hogy Zuglóban voltak és vannak is nagyon gyanús ügyek, amelyeknek a feltárásáért, az esetleges visszaélések megszüntetéséért az ottani baloldali szereplők – finoman fogalmazva – nem tettek meg mindent. Karácsony Gergelyt tisztességes és jószándékú embernek tartom, egészen biztos vagyok abban, hogy ő személyesen nem profitált ezekből, vagyis ő nem korrupt. Más kérdés az, hogy szerintem nem megfelelő kompromisszumokat kötött, de ezzel szerencsére nem kell foglalkoznom. Tóth Csabával és a zuglói szocialistákkal kapcsolatban sem én tártam fel gyanús ügyeket, széles körben megírta ezeket a sajtó. Szerintem az ő legnagyobb hibája mégis az, hogy nem viselkedik ellenzéki képviselőként, pedig a zuglói polgárok többsége – ez több választáson bebizonyosodott – ezt várná a képviselőjétől.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

van egy mondás, a suszter, maradjon a kaptafánál, egy állatorvos maradjon, például az egyébként nemes hivatásnál......

Purparlé az egész. Nem lesz itt semmiféle elszámoltatás.

NOmentumházyt ásó-kapa-nagyharang fogja elválasztani saját magától.

Egyébként innovatív dolognak tartom, hogy moslékék egy nevet
bedobnak a közösbe, egy másikat pedig ráeresztenek függetlenként.
Csak bíztatni tudom őket ennek a gyakorlatnak a széleskörű
kiterjesztésére.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés