Fekete napja van ma a magyar egészségügynek

2021. március 2. 11:54

Hadházy Ákos
Facebook
Éjfélig kellett volna aláírniuk az orvosoknak és ápolóknak az új szerződésüket.

„Sokan nem vállalták ezt – hogy pontosan hányan, az néhány napon belül kiderül, de már látszik, hogy komplett osztályok állnak le. A propaganda vagy hallgat vagy igyekszik azt sulykolni, hogy minden rendben, csak néhány kapzsi orvosnak nem elég a béremelés (a szakdolgozóknak persze béremelés sem jár).

Közben egy ideje már szivárognak a hírek, hogy nagyon felpörgött a magánegészségügy, az állami energiacég, az MVM vagy a Nemzeti Közművekhez telefonos ügynökei már hívogatják az ügyfeleket, hogy rájuk sózzák a Mészáros-féle biztosító magán-egészségbiztosításait. Véletlen lenne mindez? Biztosan nem, sőt, szándékos. Ez a Fidesz egészségügyi reformja: átterelni a magánszférába, akit csak lehet: beteget, ápolót és orvost egyaránt.

A Fidesz azzal nyert 2010-ben, hogy erélyesen szembeszállt, a korábbi, szocialista kormányok egészségügyi reformjaival, elutasította az egységes, nemzeti társadalombiztosítás magánosítását, a kórházbezárásokat és a vizitdíjat. Lehet azon vitatkozni, hogy ez helyes volt-e vagy sem, volt rá társadalmi igény.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mennyire SOKAN, hm?

Mert a hírekben ugyanazt az 1-2 kórházat olvasni. Ha tömeges lett volna a dolog, akkor nem Tatabánya díszelegne minden címlapon.

Abba meg már bele se menjünk, mennyire fekete nap az, amelyik úgy kezdődik, hogy SOKSZOR annyit (és ez a szorzó itt most tényleg egy nagyon komoly szám!) keresnek a kérdéses orvosok, mint amikor legutóbb Hadházy elvtársai kormányoztak...

A valóság 95% feletti aláírásszám.

Amúgy ez is hogyan van?

Ebben a ciklusban egyetlen egyszer fel nem szólalt a parlamentben (most az ízléstelen, infantilis performanszait hagyjuk), lényegileg be sem jár az ülésekre. Lépten-nyomon becsmérli az országgyűlést, mint olyat.

AKKOR MI A FRÁSZÉRT AKAR MEGINT (!) ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ LENNI??????

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés