Orbán Viktornak írt köszönőlevelet a norciai bencés apát

2021. március 1. 15:33
Köszönetet mondott a magyar nemzet adományáért a bencés rend megalapítójának szülőhelyeként is számon tartott olaszországi település, Norcia székesegyházának perjele Orbán Viktor miniszterelnöknek írt levelében – tájékoztatott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár hétfőn.

Benedict Nivakoff norciai bencés perjel tájékoztatta Orbán Viktort, hogy célba ért Magyarország „nagylelkű 170 millió forintos adománya”, amellyel a magyar kormány a Hungary Helps Program keretében a 2016-os olaszországi földrengésben összeomlott székesegyház és kolostor újjáépítését támogatta.    

A bazilikát Nursiai Szent Benedek, Európa védőszentje, a bencés rend megalapítója valamint testvére, Szent Skolasztika szülőhelyén építették;

mind szakrális mind kultúrtörténeti szempontból kiemelten jelentős európai helyszín.    

A bencés perjel köszönő levelében azt írta: Benedek 1500 évvel ezelőtt megalapította az első kolostort Olaszországban, és évszázados, még ma is tartó hatása van a nyugati civilizációra; „ezzel részeseivé válunk egy szellemi hagyománynak, amely a Szentháromságban gyökerezik, és kifejeződik a világon,  mindennap látjuk, belélegezzük. A szeretet élete, amelyet Szent Benedek tanított, eljuttatta az embereket Istenhez, az örökkévalósághoz és így a boldogsághoz is” – írta az egyházi vezető.    

Magyarország adománya a norciai projektünkhöz annak a reménynek a jele, hogy még mindig érdemes Istenért élni és építeni

– fogalmazott Benedict Nivakoff, hozzátéve: „a mai világban nagyon ritka az ilyen meggyőződésű kormányzat. Sokak számára az egyház csak akkor hasznos, ha valami praktikus dolgot csinál, pedig amikor egy kolostor a létezésével Istenre mutat, akkor segít abban, hogy a mai problémákat megfelelő perspektívában lássuk. Szent István, akárcsak Szent Benedek, rendet hozott a káoszba, és az önök segítségével most megpróbáljuk ugyanezt tenni.  A magyar támogatás és az üldözött keresztények védelmében az egész világon tanúsított kiállásuk elismerésének kis jeleként, kolostorunk templomában I. Szent István szobrát elhelyezzük a Krisztus király kápolna oltárába”.    

Levele végén a bencés perjel meghívta Orbán Viktort, hogy látogasson el a norciai kolostorba,

„hogy személyesen is megoszthassák vele ezt a szent helyet. A Szent István szobor előtti imáink hozzák el Önnek és honfitársainak Krisztus békéjét, a szeretet rendjét és a csakis Istenben meglelhető boldogságot” – zárul a magyar miniszterelnöknek írt levél.

(MTI) 

Fotó: http://www.bellaumbria.net/

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, ez igen, ez hír, ez a valóság!
Nem a gender, meg a nemváltó baromság.

Én is így vagyok ezzel.

Jártam Norciában, csodálatos hely.
Hála Istennek, hogy ilyen miniszterelnökünk van, akinek nyitott a szíve a bajbajutott keresztény emberek felé.

Ezt az egyházellenes, keresztény ellenes ellenzékünk sosem tenné még.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés