Milliókat keres, de parizerezik Szabó Tímea

2021. február 26. 12:00
Jakab Péterhez hasonlóan a „lízingelt” képviselőkkel frakcióhoz jutó Párbeszéd budai lakástulajdonos társelnöke is havi bruttó 2,2 milliós fizetéssel játssza a parizerevő kisembert.

A minap megírtuk: Szabó Tímea Jakab Péter Jobbik-elnök példáját követi, a Párbeszéd frakcióvezetője is parizert reggelizik piros arannyal.

Csakhogy míg a Jakab által felvett, egyszerű kis ember szerepe is álságos, úgy Szabó Tímea is legfeljebb eljátssza a – saját kifejezésével élve – „prolit”. Megírtuk: Jakabnak frakcióvezetőként jelen állás szerint bruttó 2 206 800 forint a bére. Vagyonnyilatkozata szerint felerészben tulajdonosa egy miskolci családi háznak, van több mint 4 millió forintnyi megtakarítása, a parlament pedig Budapesten, Miskolcon és Ózdon is bérel neki irodát. A „kisemberséget” tovább árnyalja, hogy személyesen írt alá autóbérleti szerződéseket frakciója számára a Porsche Hungária Kereskedelmi Zrt.-vel, róla pedig az is kiderült, hogy olykor sofőr furikázza, mégpedig egy Skoda Octaviával.

Szabó Tímea szintén úgy eszik parizert kiflivel és piros arannyal, hogy közben

neki is bruttó 2 206 800 forint a bére, hiszen ugyancsak frakcióvezető.

Ráadásul annak ellenére tölti be ezt a posztot, hogy egyébként pártja, az MSZP-vel szövetséges Párbeszéd csupán három képviselőt tudott 2018 tavaszán bejuttatni a parlamentbe. Ennek ellenére, a Liberális jelenlegi elnöke, Bősz Anett és a szocialista Burány Sándor csatlakozásával meglett a minimum-létszám, és megalakulhatott a számos kedvezményt, illetve több felszólalási lehetőséget jelentő képviselő-csoport. Majd miután Bősz kiszállt, és csatlakozott a DK-hoz, a független Mellár Tamás segítette ki a csapatot – Szabó Tímeát pedig ezzel

végeredményben magasabb fizetéshez juttatta.

A Párbeszéd korábban LMP-s társelnökének legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint ráadásul két budai ingatlan is a tulajdonában van, igaz, az egyik csak felerészben. Száz százalékos tulajdonosa egy 72 nm-es lakásnak a III. kerületben, míg ötven százalékban tulajdonosa egy ugyancsak a városrészben lévő, 86 nm-es lakásnak. A frakció bérel neki egy Toyota Aurist, továbbá egy irodát.

További adalék, hogy egy korábbi törvénymódosítás miatt, az előző évi bruttó átlagkereset-növekménynek megfelelően emelkedik a parlamenti képviselők bére. Ez azt jelenti, hogy

márciustól mind Jakab, mind Szabó Tímea már 2 421 600 forintot vihet haza havonta.

nyitókép: Szabó Timea, a Párbeszéd frakcióvezetője szólal fel napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 19-én. (MTI/Bruzák Noémi)

Összesen 165 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha kaviárt enne, akkor az lenne a baj.

A Piros Arany egyébként hungarikum, fogyasztása hazafias tett.

Ebben a parizerezésben az a vicc, hogy közben meg az ingyen orosz/kínai vakcina méltóságán aluli neki, a koronavírust se legyengítve akarja kapni.

„A 16 ezer támogatott 0,16 százaléka vitte el a 2018–2020-ban lekötött szállás-, élménypark- és strandfejlesztési források – a már emlegetett 300 milliárd forint – felét”
Írja a lap, majd azzal folytatják, hogy az első 80 versenyzőhöz, vagyis az igénylők fél százalékához pedig 205 milliárd forint, a teljes támogatási összeg bő kétharmada jutott.
2563 milliós pályázati nyeremény átlagosan a 80 NER-es trógernek.
A többi 15920-nak meg egy kis apró, hogy átlagosan jó legyen a statisztika.
Ld. még: 15 milliós átlagmegtakarítás ( mondom átlag, nem a tiéd!)

Nem pusztán demagóg, de képmutató is. A napi-unalmas vernyákolás hivatott takarni, hogy épkézláb, konstruktív elgondolásai nincsenek.

Azért pont parizerezik, mert tudja, hogy mi van benne.

Nálam Donáth Anna is dobogós, és egy jelölést Fegyőr is megér. De tény, hogy sűrű a mezőny és nívós a felhozatal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés