Rögtön a sugárzás megkezdése után lekapcsoltak egy ukrán tévécsatornát

2021. február 26. 22:06

Leválasztották a műholdas műsorszolgáltatásról és a kábelhálózatokról is leválasztani akarják az Ukrajnában betiltott 112 Ukrajina, NewsOne és ZIK ellenzéki televíziós csatornák újságírói által létrehozott Persij Nezalezsnij ukrajnai televíziós csatornát.

2021. február 26. 22:06
null

Erről maguk az újságírók számoltak be, akik szerint a csatornát az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBOU) döntése nélkül kapcsolták le a műholdról. A csatorna jelenleg az interneten folytatja a sugárzást. Munkatársai szerint a csatornát a hatóságok és a rendfenntartó erők nyomására kapcsolták le, ezért a nemzetközi közösséghez fordultak védelemért a hatóságok „önkényével” szemben.

A távközlési és kábelszolgáltatók, valamint a műholdas szolgáltatók kérést kaptak az ukrán biztonsági szolgálattól, hogy semmiféle szolgáltatást ne nyújtsanak a televíziós csatornának, dacára az érvényben lévő szerződéseknek és megállapodásoknak. A kormány így gyakorol nyomást az összes partnerünkre” – áll a 112 Ukrajina honlapján megjelentetett közleményben.

Olekszij Danyilov, az RNBOU titkára egy pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Persij Nezalezsnijjel szemben szankciókat alkalmazhatnak, csakúgy, mint a 112 Ukrajinával, a NewsOne-nal és a ZIK-kel szemben az ukrán törvények megsértése esetén. Ez vonatkozik bármilyen televíziós csatornára, amely megsérti a jogszabályokat – tette hozzá.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök február 2-án hatályba léptette az RNBOU döntését a Viktor Medvedcsuk Moszkva-barát oligarchához köthető három televízió és a tulajdonosuk, a Medvedcsukkal ugyanazon parlamenti frakcióban, az Ellenzéki Platform - Életért képviselőcsoportjában lévő Tarasz Kozak elleni szankciókról, ennek nyomán beszüntették a 112 Ukrajina, a NewsOne és a ZIK működését. Az államfő szerint az Oroszországból finanszírozott csatornák információs háborút folytattak Ukrajnával szemben. Ugyancsak február 2-án mindhárom csatorna sugárzása megszűnt, működésüket a YouTube-on folytatták.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Victor de Schwanberg / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2021. február 27. 15:55
Gyuribácsi NGO-s patkányai nem sivalkodnak.... ..és a Faszbuk sem zárolja az Ukrán kormány oldalait... ez a liberális demokrácia
Azmo
2021. február 27. 13:09
Az ukránokkal az a baj, hogy jobban szeretik a kalasnyikovot mint a kapát!
Vermacska
2021. február 27. 11:02
Ukrajna = USA. Hiszen Ukrainában is megtehetik a cégek hogy a felhasználási szerződések állítólagos be nem tartása miatt, állítólagos gyűlöletbeszéd miatt azonnal szerződést bontsanak. Mi ebben az új? Mi a különbség a Parler és ezen TV között? Annyi hogy itt legalább "elvileg" jogszabályokra hivatkoznak. Az USA-ban elég a felhasználási feltételre hivatkozni, nem kell jogszabály, bíróság, sőt nem is lehet bíróság.
zakar zoltán béla
2021. február 27. 10:26
telefonált biden férje
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik