Covidos a prágai állatkert egyik gorillája és két oroszlánja

2021. február 25. 20:07
Pozitív lett a koronavírus-tesztje a járványügyi korlátozások miatt zárva tartó prágai állatkert egyik gorillájának és két oroszlánjának – jelentette be Miroslaw Bobek, az állatkert igazgatója csütörtökön.

„Jamvan és Suchi, a két oroszlán, valamint Richard, a 29 éves hím gorilla tünetei eddig enyhék. Az oroszlánok köhögnek, megfázásos tüneteik vannak, Richard fáradt és nincs étvágya” – írta Facebook-oldalán az igazgató.

Az intézmény vezetése szerint nagy valószínűséggel a személyzettől kaphatták el a vírust. Bobek közölte, hogy más állatokat is tesztelni fognak. Az intézmény felvette a kapcsolatot más állatkertekkel, ahol előfordult koronavírusos eset az állatok körében. Januárban a San Diegó-i állatkert jelentette be, hogy nyolcfős gorillacsapatuk néhány tagja megfertőződött Covid-19-cel.    A prágai állatkertben több mint 680 faj él, az intézmény hónapok óta zárva tart a pandémia miatt.    

Csehországban szerdán 13 657 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki a szűrések, ami 2700-zal több az egy hete regisztráltnál. A kórházakban mintegy 7000 koronavírusos beteg fekszik, közülük 1400 állapota súlyos.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/A San Diegó-i Állatkert Szafariparkja/Ken Bohn

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Semmi nem igaz abból, amit írtál. Mondhatni biológiailag értelmezhetetlen a gondolatmenet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés