Lecsapott az Amnesty International Navalnij múltbéli gyűlöletbeszédére

2021. február 24. 14:04
Már nem tekintik „lelkiismereti fogolynak” az orosz ellenzéki vezetőt, vagyis olyan valakinek, akit a meggyőződése miatt üldöznek.

Az Amnesty International megvonta a „lelkiismereti fogoly” megjelölést Alekszej Navalnijtól – írja a MediaZona orosz portál. A megjelölést a politikai foglyok érdemlik ki, akiket meggyőződésük és nézeteik miatt üldöznek. Az Amnesty azért vonta vissza a megjelölést, mert felülvizsgálták a karrierjét az orosz szélsőjobboldalon kezdő Navalnij régebbi, 2000-es évekbeli nyilatkozatait a közép-ázsiai bevándorlókról. Megállapították, hogy azok részben gyűlöletbeszédnek minősülnek.

A szervezet ennek ellenére továbbra is fellép Navalnij érdekében és folytatják aláírásgyűjtő kampányukat a szabadon bocsátásáért. „Mindettől függetlenül továbbra is követeljük azonnali szabadon bocsátását, mivel nyilvánvalóan tisztán politikai okokból üldözik” - közölte a MediaZonával Alexander Artemyev, az Amnesty médiamenedzsere.

Artemyev szerint Navalnijt egy lejáratókampány részeként jelentette fel valaki náluk, ettől függetlenül a vádakat méltánylandónak találták.

Fotó: MTI

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nekik se könnyű hősöket találni...

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2021. február 24. 16:50

Szemben Orbánnal és Gyurcsánnyal, nekem ő sose volt hősöm. Ezeknek viszont mindig az lesz, amíg miniszterelnökök lesznek. Majd pont a moslék megy szembe Putyin bátyóval! Hogy is volt, amikor KGB-s fickókkal vizsgáltatták át a magyar titkosszolgálatot?

Az Amnesty, a Soros-Amnestynál nem kérdés, hogy
"a Nyílt Társadalom jelentette társadalmi megváltás célja mások feláldozásának bűne alól is felmentést ad."
Így Navalnijt elítéljük, feláldozzuk, de Putyintól megvédjük.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés