Újra lesz magyar nyelven Deutsche Welle

2021. február 22. 14:11
Peter Limbourg főigazgató szerint azért is döntöttek a magyar tartalmak gyártása mellett, mert egyáltalán nem javult az elmúlt években a magyar média helyzete.

Peter Limbourg, a Deutsche Welle (DW) főigazgatója az RBB médiapodcastjában mondta el, hogy már lépéseket tettek annak érdekében, hogy a DW ismét magyar nyelvű adással jelentkezzen, számol be a Szabad Pécs. A Deutsche Welle jelenleg is több tucat nyelven készít hírműsorokat, az elmúlt években erősítették jelenlétüket a régiónkban is. Korábban már sugárzott a DW magyar nyelven rádióműsort: egészen az 1960-as évektől az 1990-es évekig.

Peter Limbourg elmondta azt is, azért is döntöttek a magyar tartalmak gyártása mellett, mert egyáltalán nem javult az elmúlt években a magyar média helyzete. Azt is hangsúlyozta, hogy a szervezeten belül, önálló, szakmai döntés született, amit egyeztettek a vezetőséggel is. Hozzátette, hogy egy ilyen döntés nem a szövetségi kormány hatásköre, ugyanakkor a lépést pozitívan értékelték.

A céljuk a magyar média sokszínűségének a javítása, amit tényekre alapuló tájékoztatással szeretnének elérni. Példaként említette, hogy az európai történésekről szeretnének valós képet adni. Peter Limbourg olyan, a magyar médiában szerinte kevésbe tárgyalt témákat is említett mint az emberi, kisebbségi jogok, LGBTQ-témák.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nofene, rémlik, hogy valamikor ők is ott voltak RH-n a SZER, a BBC és a "Voice of America" mellett. Egy adó lógott ki nagyon, a Szabad Albánia
( ők is adtak...)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában