Brüsszel és a Soros-alapítvány pénzeli a Hintalovont

2021. március 3. 7:01
Az Európai Bizottság, a Flamand Nagykövetség és a Nyílt Társadalomért Alapítvány is támogatta az előző években a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványt.

Átnéztük a óvodai LMBTQ-érzékenyítő programokat is futtató Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány 2017-2019-es nemzetközi támogatóinak listáját. A feminista WMN-en is gyakran publikáló Gyurkó Szilvia szervezete magáévá tette az LMBTQ-szemléletet, s ez a szemlélet Yelon nevű, „szexedukációs” programját is áthatja.

2019-ben a Hintalovont több mint 9 millió forinttal támogatta az Európai Bizottság a ChiLLS-programban való részvétel kapcsán; több mint 7 és fél millió forintot kapott a „CSP-Child Safegarding Pol” programhoz; több mint 1 millió százezer forintot az Include-programhoz; valamint több mint 800 ezer forint támogatást kaptak a Flamand Nagykövetségtől is. Azonban a CSP-Child Safeguarding Pol- és az Include-program esetében nincs feltüntetve a támogató szervezet megnevezése. 

2018-ban a Hintalovon ugyanakkor 2,5 millió forintot kapott az OSI Nyílt Társadalom Alapítványtól, Soros György szervezetétől, a Gyerekjogi Vitaszínház elnevezésű programhoz. Nincs viszont feltüntetve, ki adott majd’ 1,3 millió forint a Hintalovonnak 2018-ra az „FB HOOFDREKING Brüsszel” programhoz. Az indoklás szerint „a támogatást a Yelon programunkhoz használtuk fel”. Az LMBTQ-szemlélettel átitatott Yelon „szexedukációs online platform tartalom fejlesztésére készült el, vizualizációs megjelenítéseket alakítottunk ki, a közösségi médiában biztosítottuk a megjelenését a programnak”. 

A Hintalovon honlapján szereplő információk szerint a „Gyermekjogi Követekkel és a Pandia Műhely drámainstruktoraival öt vitaszínházi előadást tartottunk a bántalmazásról gimnáziumi osztályoknak. Az előadások során a diákoknak lehetősége volt három provokatív állítás mellett és ellen érvelni, amelyek a segítségkérés, a büntetés és az áldozathibáztatás kérdéseit járták körbe.”

A ChiLLS egy 2018 novemberétől 2020 októberéig zajlott, EU által támogatott kutatási projekt folytatása volt, melynek keretén belül a hatóságokkal, elsősorben a rendőrséggel kapcsolatba kerülő kiskorúak nyelvi nehézségeit kutatta azon esetben, amikor anyanyelvük nem egyezik meg a hatóságok által használt nyelvvel. A ChiLLS maga azoknak a „nagyon sérülékeny” kiskorúaknak a nehézségeit kutatta, akik nyomozati szakaszban voltak kapcsolatban a hatóságokkal. A kutatást a Leuven-i Egyetem koordinálta, partnerei pedig a Bolognai Egyetem és a Hintalovon voltak. A külsős szakértők egyike Virág György törvényszéki pszichológus volt.

Az Include – bár a jelentésen ezt a Hintalovon nem tüntette fel – a Missing Children Europe programja, melyet úgyszintén az Európai Bizottság támogat. A Missing Children Europe teljes neve European Federation for Missing and Sexually Exploited Children, mely egy 31 szervezetet tömörítő európai ernyőszervezet. Célja a gyermekek eltűnésének és kizsákmányolásának megelőzése. A szervezet patrónusainak testületében ott találjuk Andor László közgadászt, az Eszmélet című marxista folyóirat egykori szerkesztőjét, aki 2005 és 2010 között a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatósági tagja, 2010–2014 között pedig az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa volt.


 

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

(1) Az hogyan lehetséges, hogy a szüleim nem kaptak szexedukációt és
mégis elszaporodtak pont annyira, amennyire az biológiailag és
társadalmilag indokolt volt?

(2) Én miért nem kapok közvetlen brüsszeli támogatást? Már rég
fölfigyelhettek volna hasznos társadalmi tevékenységemre!

El kell készíteni a Túlélési tervet, amely biztosítja a Kárpát-medence magyarságának fennmaradását.
Első lépésként meg kell határozni az EU-ból való kilépésünk feltételrendszerét, az ahhoz vezető út kiépítését, végül a kilépés mielőbbi - de nem elhamarkodott - időpontját.
Milyen feltételek esetén lehet gondolkozni az EU-tól való függetlenedésre?
A feltételek sorrendiségének meghatározása.
A kilépés értelmének tisztázása a társadalom minden tagja előtt.
A kilépés utáni viszonyunk az Európai Unióval, és még sok minden más.
Nem szabad ugrást elvégezni a sötétségben, de adott pillanatban, ha a társadalom világos képet lát a helyzet tarthatatlanságáról, el kell érni, hogy:
Magyarország önként semmiképp ne írja alá a saját halálos ítéletét az EU-ban maradással!

Nem fér a fejembe, hogy miközben ha egy videóban, filmben női mellet lehet látni, az egyből korhatáros jelölést kap, aközben sokszor ugyanazok óvodásokat, kisiskolásokat akarnak szexuális oktatásban, meg szexuális másság-elfogadásban részesíteni, mert akkor állítólag elfogadóbbak lesznek? Hogyan egyeztetik össze a kettőt?

Mit érthet meg egy gyerek a szexuális irányultságból, miközben azt sem tudja, hogy tkp. mi az?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés