A Nyugat kelet felé fordul

2021. február 22. 17:21

Topolánszky Ádám
Magyar Nemzet
A jogállamizó brüsszeliták szintén előveszik majd a bőröndöt, és csomagolnak.

„Ma már nem feltétlenül a Nyugat kínál menedéket a kelet-közép-európai kivándorlónak, hanem ennek az ellenkezője kezd megvalósulni, ami 2050-re kiteljesedhet.

Mi, akik felnőtt éveink második felét tapossuk, valószínűleg nem leszünk már életben 2050-ben. De mi lesz az unokáinkkal? Hová és merre viszik majd nemzetünket az új generációk? Lesz-e elég nemzeti érzelmű keresztény magyar ember a Kárpát-medencében, hogy tovább vigye a lángot és a hagyományokat, amelyeket oly sokáig, nagy odaadással és erőfeszítéssel, verítékcseppek mellett őriztünk? És mi lesz a világgal? Mi lesz Európával? A jelenlegi előrejelzések nem túl rózsásak.

Amikor az 1970-es évek közepén kitántorogtam Amerikába, Connecticut államban olyan városokat ismertem meg, mint New Haven (új menedék), New Canaan (új Kánaán) és New Britain (új Britannia). A sugallat mindenütt ott volt, hogy egyfajta új kezdetre és menedékhelyre találtunk a befogadó országban. New Canaan, ahol kezdetben éltem, még tovább fokozta ezt az életérzést. A városka önmagasztaló mottója ugyanis az volt, hogy »the next station to heaven«, azaz a mennyországhoz legközelebb eső állomás. Kissé fennkölt kijelentés, de annyiból igaz lehetett, hogy New Canaan a múlt század második felében még nem volt kevert lakosságú hely, és az ott élők átlagjövedelme az egyik legmagasabb volt az országban.

Való igaz tehát, hogy New Canaan és a környező, Connecticut állambeli kertvárosok, mint Greenwhich, Darien, Wilton stb. egyfajta menedékhelyként szolgáltak nemcsak az európai ideérkezők, de a New Yorkban és Stamfordban dolgozó amerikaiaknak is, hiszen a fehér angolszász protestáns (white anglo-saxon protestants) vagy rövidítve WASP elit rétegek gyakran ezeket a kis kertvárosokat választották búvóhelyül. De mi elől is menekültek ide a tehetős nagyvállalati igazgatók, celebek és az üzleti elit jeles képviselői? Mondjuk ki: a nagyvárosi kevert társadalom ádáz viszonyai elől.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Se New Canaan, se Greenwhich, se a többi kertvárosi ékszerdobozka nem fogja megúszni a kevert társadalom buktatóit. Idővel megjelennek a gyorséttermek, az üzletáncok és a használtruha-üzletek, amelyek mágnesként vonzzák a migránshátterű (új)amerikaiakat. És attól kezdve bye-bye jólét, viszlát mennyország!
Ha egyszer egy régió kevert lakosságúvá válik, a segélyezésre szorulók száma megnövekszik, romlanak a közbiztonsági statisztikák, az ingatlanárak zuhanni kezdenek, és megállíthatatlan romlás veszi kezdetét... A nyugatra kivándorlók egy része kezdi megfontolni a hazatelepülést és/vagy el se indul Közép-Európából."

"Balatonfüred, Paloznak, Alsóörs, Csopak, Aszófő, Pécsely, Tihany és más északi parti települések mágnesként vonzzák a nyugat-európai polgári lakosság egy részét. De amerikaiakkal is találkozunk errefelé, nemrég épp pár száz méterre saját lakhelyemtől futottam össze egy fiatal, Amerikából áttelepült házaspárral és gyermekeikkel, mert ők itt érzik magukat „otthon”.
Füreden harmonikusan ötvöződik a kultúra és a civilizáció, amihez még hozzájön a kitűnő infrastruktúra, egy csodás mikroklíma, valamint a tó szépsége, a sportolási és szabadidős lehetőségekkel. Mindez migránsok nélkül. Kívánatos kombináció, kimondhatjuk, még akkor is, ha a brüsszeli elitet és az ellenzéket a guta üti meg ettől.

A Balaton-felvidék tehát célállomás lehet a nyugati őslakosságnak. Mint ahogy más, még érintetlen és biztonságos települések Kelet-Közép-Európában: Budapest, Prága, Pozsony (és nem Bratislava!), Zágráb, Varsó, Toruń, Sopron, Ljubljana, Krakkó, Csíkszereda, Nagyvárad és Opatija a nagyobbak közül. Vagy Český Krumlov, Bled, Sopron, Ótátrafüred, Zakopane stb. a kisebbek közül. A kulcs abban rejlik, hogy a keresztény európai kultúra örökségét az állam kompromisszummentesen támogatja, ezáltal biztonságot és kiszámíthatóságot nyújtva a lakosságnak.
Nem lehet büntetlenül „szivárványoskodni” időtlen időkig..."

Na jól van koma, akkor te is menj a kocsmába a többihez, ott csaholhatsz.

Tévedsz öregem. A nyugatiak Magyarországon való letelepedése még valóban kisszámú, de az a tízezer körüli ide költözött nyugati nem Budapesten él, hanem vidéken. Budapestre azok jöttek, akik valamelyik nyugati cégnél dolgoznak, és azt követően haza akarnak térni. Az itt letelepülők jórészt nyugdíjasok, akik nem csak azért nem mennek Spanyolországba, mert kevesebb a pénzük, hanem azért, mert nyugalomra és biztonságra vágynak vagy pl. kertészkedéssel akarják tölteni az idejüket, esetleg a gyógyfürdők miatt jöttek. Gyakran csoportosan települnek le, mint Bedepusztán vagy Csengelén, mert nagyon idegen számukra a nyelvi környezet. Olyan is egyre gyakoribb, hogy odahaza még dolgoznak, de már vásároltak ingatlant maguknak valamelyik dunántúli faluban.

Ők még nem 'menekülnek', bár vannak köztük, akik ezt is kimondják. Viszont tudattalanul előkészítik a terepet a majdani menekülők számára. Egyébként az angolul tudók már most jól el vannak vidéken egyedül is, mert a fiatal generációk idehaza is egyre többen megértik az angolt. Topolánszkynak igaza lesz, ha nem kerülnek kormányra a baloldali idióták nálunk is, mert ők rövid úton el fognak árasztani muzulmánokkal és mecsetekkel bennünket is.

Nem értesz te semmit, pedig egyszerű:
fehér a fehérhez és így tovább, verstehensie?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés