Hodász: A család nem család, hanem Szentháromság

2021. február 22. 14:05
Nem minden családforma egyenlő, és nem csak az érzelmek a fontosak Hodász András szerint.

A család nem család, hanem Szentháromság – erről beszél Hodász András atya az újraindult Papifrankón, melyben kifejti: a most felkapott lMBTQ-szlogen, miszerint „a család az család”, tautológia, ami nem jelent semmit.

Hodász leszögezi: a család nem pusztán érzelmi kapcsolat, és a társadalomnak joga van meghatározni, mi a család, mivel van egy belső önvédelmi mechanizmusa. 

Ha pusztán érzelmi alapon döntünk arról, mi család, akkor „eléggé kitágul a horizont”, mutat rá Hodász atya, aki arra utal, hogy ezzel lehetetlenül kitágítottuk a család fogalmát, ami „nem pusztán az érzelmekről szól”.

A katolikus pap felveti: a különféle emberi közösségek, családformák nem tekinthetőek úgy egyformának, egyenlőnek, hogy a gyermekeknek mindegy lenne, hogy milyen emberi közösségben élnek. 

Az egyház azért mond véleményt minderről, mert egyrészt a katolikusok is a társadalom tagjai, akiknek joguk van részt venni a közéletben, másrészt Isten teremtette a világot és hozta létre a házasságot, és neki is van „használati útmutatója”, tanítása azzal kapcsolatban, hogy mi a házasság és mire való. Isten akarata, hogy férfinak és nőnek teremtette az embert, a saját képmására, a férfi és nő örök szeretetkapcsolata a Szentháromság szeretetszövetségének földi mása. 

Arról, hogy a különféle családmodellek nem egyenrangúak, itt írtunk.

Összesen 116 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"'a család az család', tautológia, ami nem jelent semmit."

Ebben a formában tényleg nem jelent semmit, de azért értjük, mit akarnak ezzel mondani: Család az, amit ők annak tartanak. Ez meg ugye folyton változó. Szokásos buzicsalád, többes izé, hippikolónia, meg a jóég tudja, mi lesz még itt családnak kinevezve. A család is olyan lesz, mint a gender, egyre csak több és több lesz. Az történik vele, mint az összes többi progresszív fogalommal, elveszti a jelentését.

Ettől független a normális ember tudni fogja, hogy van a férfi, meg a nő, mint nem, a család apa anya és a gyerekek. A többi korcs meg hiába próbálja ezeket a fogalmakat újra és újra átértelmezni, ezek örök dolgok, amiken nem fog a kor divatja.

Nem érted a kereszténységet, nem tudod miről szól, de azért rendületlenül pofázol róla. Pont olyan vagy, mint a balliberálisok, akik ha egy tűt kapnak ajándékba, akkor azt hiszik, hogy az ajándékot a kalapjukba kell tűzni, akkor is ha balta. ( Ilók és Mihók mese)

A katolikus pap a katolikusokhoz szól. Nem hozzád, aki kiollóz a bibliából részleteket és diadalittasan dobja be egy vitában a sátán oldalán.
Ha minket akarsz megérteni, akkor fogd be a szád, és figyelj, csendben. Ha elég sokáig és elég alázatosan teszed, akkor sikerülni fog! Ha kitakarítottad magadból a sátánt.! De addig fogd be a pofád! Én a katolikus, közlöm veled, hogy sem hülyék, sem birkák nem vagyunk, bármennyire is ezt szeretnéd érteni rólunk!
Adom a császárnak, ami a császáré, Istennek, ami az Istené. A bolondnak, ami bolondé. Te pl. az vagy!

Ha nem politizál, mindig jókat mond. A katolikus Egyház tanítása szerint. Az evangélium szerint.
A Egyház Tanító Hivatala szerint.

Ez a "család az család" szlogen is ugyanarra a súlyosan hibás liberális sémára épül: kapcsold ki az előzetes-természetes adottságokat, s utána már ajtó-kapu nyitva a tetszőleges konstrukciók számára.

Igen, csak erre vagy képes, más szavait ellopdosni, érteni meg nem értesz semmit.

Nem én magyarázok, hanem te. Igaz önálló gondolatod nincs, csak idézetgyüjteményed. Én magyaráznék a mérnöknek? Persze, elmesélem neki, hogy hogyan kell kötelezőt kötni, vagy hogy mi kell az ételbe, amit szeret. De nem a szakmáját, nem oktatom ki, De neked a szó csak a bűnözés eszköze. És nem magyarázom meg, de te egy bűnöző vagy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés