Letiltotta a mianmari hadsereg oldalát a Facebook

2021. február 21. 19:19
A Facebook arra hivatkozott, hogy szabályzata tiltja az erőszak szítását.

„A Tatmadaw True News Information Team (»A mianmari hadsereg valós híreket közlő tájékoztató csapata«) nevű Facebook-oldal visszatérően megsértette az erőszak szítását tiltó szabályokat” – közölte a Facebook. A techcéget az elmúlt időszakban keményen bírálták, amiért nem tesz eleget azért, hogy visszaszorítsa a gyűlöletbeszédet a felületein.   

Előző nap, szombaton két ember életét vesztette a délkelet-ázsiai ország második legnépesebb városában, Mandalayban, miután a rendőrök éles lőszerrel belelőttek a február 1-i, katonai hatalomátvétel ellen tiltakozó tömegbe.

Mianmarban a hadsereg február 1-jén arra hivatkozva, hogy szabálytalanságok történtek a novemberi választásokon, megakadályozta, hogy a szabadon választott parlament megtartsa alakuló ülését, és őrizetbe vette Aung Szan Szú Kjit. A politikus 2015-ben 25 évnyi erőszakmentes szembenállás után fölényes győzelmet ért el a választásokon, amellyel vége szakadt az öt évtizedes katonai uralomnak a volt Burmában. A hadsereg azóta is komoly befolyással rendelkezett a mianmari politikában.      

Vasárnap – az előző napi rendőri erőszakkal dacolva – ismét több ezren vonultak utcára Mianmar számos városában, hogy tiltakozzanak a katonai puccs ellen.

(MTI)

Nyitókép: STRINGER / Anadolu Agency / AFP

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés