A budapesti turizmus cserbenhagyása valójában az ország cserbenhagyása

2021. február 20. 20:15

Karácsony Gergely
Facebook
A kormánypárti települések 500-szor több pénzt kaptak, mint az ellenzékiek.

„A járvány egyik legnagyobb vesztese a turizmus lett.

Tízezrek vesztették el a munkájukat, de a kormány nem őket, hanem a Fidesz-közeli, amúgy is milliárdos vállalkozókat támogatta az adófizetők pénzéből. De a Magyar Turisztikai Ügynökség 80 milliárdos pénzosztásán nemcsak a kormányhoz szorosan kötődő pénzemberek jártak jól, hanem azok a települések is, ahol fideszes a polgármester. A kormánypárti települések 500-szor több pénzt kaptak, mint az ellenzékiek. A hasonló településeken figyelhető meg legjobban a kormány módszere: Esztergom 5 milliárd forintot kapott, az ellenzéki vezetésű Szentendre 30 milliót.

A miniszterelnök kedvenc települése, Felcsút, egymaga több támogatást kapott, mint az összes ellenzékű vezetésű város.

Azt is érdemes szóvá tenni, hogy a Magyarországra érkező turisták egyharmada a fővárosba érkezik, Budapesten tölti az idejét. Itt költi el a turizmusból származó összpénz felét.

A budapesti turizmus cserbenhagyása valójában az ország cserbenhagyása. Az itt termelt adóforintok túlnyomó többsége a központi költségvetésbe kerül. Ha az ágazat nem tud talpra állni, akkor annak az ország issza meg a levét.

Hiába mondanak mást, egyértelmű szándékuk az ellenzéki vezetésű városok ellehetetlenítése. Miközben teljes iparágak haldokolnak, tízezrek vesztik el a munkájukat, családok mennek tönkre, a kormány pártpolitikai alapon osztogatja a milliárdokat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 155 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Karácsony! Én a vidéki internet nélküli, tájékozatlan, buta, kerekes bőröndös vidéki vagyok. Tavaly nyáron könyörögtél nekem, hogy menjek Budapestre, ami ugye csak a budapestieké, de én mégis a Balatonra mentem.
Ahol utálnak engem, leszolnak, oda nem megyek még turistának sem.
Magatokat okold a belföldi turizmus elmaradásáért.

És még a kommunikáció is dettó ugyanaz.
Már csak az kellene, hogy az elvtársak kormányozzák az országot is.

Na jó, ha lehet, azt inkább még sem kellene... :(

Amennyiben összegezzük, hogy az elmúlt 10 évben mekkora összegű beruházás valósult meg a fővárosban és vidéken a költségvetésből akkor azt kapjuk eredményül, hogy a fővárosban két ötödrész, míg vidéken három ötödrész, holott a vidéki lakosság négyszer több, mint a fővárosé.
Vidéken is vannak üdülőhelyek, meleg vizes fürdők és vidéken található a Balaton és Velence.

Már az EU is megjegyezte, hogy Budapest a vidék terhére, főleg keletagyarország terhére gyarapodik.

A G7 elemzői csak egyet felejtettek leírni, hogy ezek a pénzek uniós források és pályázni kellett értük. Aki pályázott az kapott, aki meg nem pályázott az most hőzöng.

Nem a saját szövege, hanem átvett szöveg.
Például innen https://24.hu/belfold/2021/02/..

,,Összesen 292 milliárd forintnyi EU-s pénzt szán a kormány az új uniós ciklusban fővárosi közlekedésfejlesztésre, olyanokra, amelyek csak „Budapest közigazgatási határán belül” valósíthatók meg. Külön nevesítették a HÉV, a metró és a földalatti szerelvényeinek, a fogaskerekű járműveinek cseréjét, a trolibuszbeszerzéseket, a kishajós közösségi közlekedés, a kerékpárutak fejlesztését.,,

A Fővárosi Önkormányzat saját forrásból mennyit szán Budapest fejlesztésére?

Csak szeretne Tüttő elvtársnő rabszolgája lenni. Kata az IQ-ra bukik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés