Spanyol radikálisok zsidóztak az ottani „kitörés napján”

2021. február 18. 11:12
A Kék Hadosztályról is megemlékeztek.

A Juventud Patriota nevű szervezet felhívására több falangista szervezet is lerótta tiszteletét a második világháború idején Hitler mellett harcoló Kék Hadosztály előtt. A rendezvény nyílt antiszemita uszítás színtere volt — olvasható a TEV honlapján.

A hírről a Neokohn is beszámolt. Cikkükből kiderül: A „Hazafias ifjúság” nevű szervezet felhívására mintegy 300 ember vonult át Madridon az Almuneda temető felé, hogy megemlékezzenek a főként önkéntesekből álló Kék Hadosztályra, amelynek számos veteránja ott van eltemetve. A demonstrációt az olyan falangista csoportok támogatták, mint például a Spanyolország 2000 párt, vagy a La Falange, amelynek elnöke, Manuel Andrino is részt vett a felvonuláson.

A menet a hadosztály pajzsát viselő zászló mögött, a „Becsület és dicsőség az elesetteknek” felirattal haladt végig a városon. A résztvevők a temetőben ahhoz az emlékműhöz vonultak, amelyet a Kék Hadosztálynak állítottak, náci karlendítéssel fejezték ki tiszteletüket a németek oldalán harcoló katonáknak, és falangista témájú dalokat énekeltek.

Az eseményről videó is készült.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Képtelenek a helyes megfogalmazásra: "világháború idején Hitler mellett harcoló Kék Hadosztály"
Aki nem akar tendenciózusan fogalmazni, az nem a "mellett"-et hangsúlyozza, hanem az "ellen"-t.
Hadra kelőknél ugyanis az a fontos. A vakcina kifejlesztését is az határozza meg, hogy mi ellen kell, nem az, hogy vele pedofilokat, bűnözőket is menteni lehet.

A Wehrmacht tele volt zsidó és részben zsidó katonákkal. Erről írt Bryan Mark Rigg: Hitler zsidó katonái című könyvében (University Press of Kansas, 2002)

A legmagasabb rangú közülük Erhard Milch Feldmarschall (tábornagy) volt, Göring helyettese a légierőnél. A félzsidó Helmut Wilberg például szintén a Luftwaffe-nél volt tábornok.

A szerző témában második kötete (Hitler zsidó katonáinak életrajzaiból) fülszövegében azt írja: „Százötvenezerre tehető azoknak a zsidó és részben zsidó katonáknak a száma, akik a második világháború során a német véderőnél szolgáltak.”

Erre a százötvenezerre mikor emlékezik a hálás publikum?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés