Lángba borult Spanyolország a terroristákat éltető rapper miatt

2021. február 17. 22:31
Több spanyol városban is összetűzésbe torkolltak egy rapper letartóztatása miatt rendezett tiltakozó tüntetések szerda este.

Madridban és Barcelonában a zenész szabadon engedése mellett tüntetők szemetes konténerekből barikádokat emeltek, majd felgyújtották. Kirakatokat törtek be, megrongáltak utcabútorokat és megdobálták a rendőröket, akik gumibotokat és gumilövedéket használtak az összecsapás során.    

Több katalán városban már a második este zajlanak rendbontások, szerdára virradó éjjel például Vicben tüntetők megtámadták az egyik rendőrőrsöt,

kővel bezúzták a bejárat üvegeit és letörték a térfigyelő kamerákat. A tüntetések első éjszakáján 15 embert vettek őrizetbe, 33 ember sérült meg, köztük 17 rendőr. 

Pablo Hasélt kedden tartóztatták le, miután elbarikádozta magát a léridai egyetemen, hogy megpróbálja elkerülni börtönbüntetését. Két jogerős ítélet van érvényben ellene: egy,

mert mások mellett a Baszk Haza és Szabadság (ETA) és az al-Kaida terrorszervezeteket éltette, és egy másik, mert a rendfenntartó erőket és a monarchiát gyalázta dalszövegeiben.    

A rapper ügye élénk közéleti vitát váltott ki a véleménynyilvánítás szabadságának határairól, több ismert művész állt ki a zenész mellett.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Toni Albir

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés