A nyugdíjasokat támadó momentumossal jelentkezett be a hegyvidéki szavazatokért Hajnal Miklós

2021. február 10. 20:36
Októberi bejelentése alapján úgy tűnt, Hajnal azért hagyta ott a képviselő-testületet, hogy amennyiben sikerül legyőznie az ellenzék többi, ugyanezen pozícióra pályázó aspiránsát, végül a XII. kerület országgyűlési képviselője lehessen. A szerdai közmeghallgatáson való szereplése ugyancsak erre enged következtetni.

„Talán forduljunk rá a megoldási ötleteitekre” – saját szavazói is hiányolták Hajnal Miklós konkrét megoldási javaslatait azon a közmeghallgatáson, amelyet a Momentum hegyvidéki alapszervezete tartott szerda este.

Az online esemény résztvevője Vadász Gábor (vendég), Hajnal Miklós (vendég) és Kádár Barnabás (moderátor) volt. A Momentum három politikusa azonban konkrét válaszok helyett csupán a kommentelők által is felvetett problémákat ismételgette.

A nyugdíjasok szavazati jogát és a családtámogatási rendszert támadó Kádár újra a fedélzeten

Kádár Barnabás (a Momentum egyik alapítója, egykori elnökségi tagja) neve onnan lehet ismerős olvasóink számára, hogy ő volt az a politikus, aki a Facebookon kérdőjelezte meg az idősek szavazati jogát, felvetve, hogy

a fiatalok érdekében a 60 év felettiek inkább ne vegyenek részt a választásokon”.

Közösségi oldalán megosztott bejegyzésében még az is felmerült, hogy „miért van minden embernek ugyanúgy egy szavazata” . Hangsúlyozta persze, hogy ő nem szeretné senki választójogát elvenni, csupán azt tartaná célravezetőnek, hogy az idősek a fiatalok érdekében egyáltalán ne menjenek el szavazni, hiszen úgysem „ők szenvedik meg majd a következményeit”.

Jelentős felháborodást keltő megnyilatkozásáért ugyan Kádár később elnézést kért, frissítve a bejegyzést, mégsem ez volt az egyetlen szerencsétlen elszólása. Kádár volt ugyanis az is, aki leszögezte: szerinte

ahhoz, hogy „bolygókon átívelő civilizációvá” válhassunk.

De a politikus itt sem állt meg, hiszen a kormány családtámogatási rendszerét is betámadta azzal, hogy szerinte a megszülető gyermekekre a gazdaságnak nem lesz szüksége, mivel az automatizált termelés kevesebb embert igényel majd. Kádár okfejtése szerint a gyerekek a jövőben nem pénzt és hasznot hoznak az államnak, hanem eltartottként csak „nettó költség lesznek az ország számára”.

Hajnal már az országgyűlési képviselőségre gyúr

A közmeghallgatás főszereplője Hajnal Miklós volt, aki a Hegyvidék baloldali jelöltje lehet 2022-ben. Hajnal neve onnan is ismerős lehet olvasóink számára, hogy ő volt az a momentumos politikus, aki tavaly ősszel alig féléves helyi képviselőség után visszaadta képviselői mandátumát.

Októberi bejelentése alapján úgy tűnt, Hajnal azért hagyta ott a képviselő-testületet, hogy amennyiben sikerül legyőznie az ellenzék többi, ugyanezen pozícióra pályázó aspiránsát, végül a XII. kerület országgyűlési képviselője lehessen. A szerdai közmeghallgatáson való szereplése ugyancsak erre enged következtetni.

A kommentelők is kevesellték a konkrétumokat Hajnaléktól

Az online esemény követői közül többen szóvá is tették, hogy a helyi momentumosok csak a problémákat sorolgatták, de konkrét megoldási javaslatokról nem számoltak be. Az egyik kommentelő például azt írta Hajnaléknak, hogy a kerület problémáit ők is látják, és szívesebben hallanának megoldási javaslatokat a bajok ismételgetése helyett:

Negyven perc után sem kezdődött el az érdemi válaszadás az egy órás eseményen.

A Momentum válaszadóit azonban ez aligha zavarta, ugyanis továbbra sem tettek érdemi javaslatokat a kommentelők által felvetett ügyekre. Amikor pedig Hajnal Miklós megpróbált konkrét ötlettel előállni (például a hegyvidéki tömegközlekedés átszervezése kapcsán), maguk a hozzászólók jelezték, hogy Hajnal javaslata a gyakorlatban nem hogy segíteni nem, de inkább ártani fog:

Pedig Hajnal próbálkozott..

Az előre megadott 60 perces időkeret lejárta után a Momentum képviselői közölték, hogy a meg nem válaszolt kérdésekre komment vagy további online események keretében válaszolnak majd.

Hajnal Miklósék online fórumát ide kattintva tekinthetik meg teljes egészében.

Címlapkép: Facebook

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha valaki, akkor a momentumos Hajnal biztosan nem lesz képviselő a XII. kerületben. Itt még normális emberek élnek.

Főleg a 70-es években épült tiszti lakótelepek még itt élő nyudíjasainak köszönhetően. Azt a szavazókört meg tudta nyerni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés