Meghalt az egyik orvos, aki Navalnijt kezelte mérgezése után

2021. február 5. 7:46
A halálhírt a kórház közölte.

„Tragikus hirtelenséggel, 55 éves korában elhunyt Szergej Maximisin, az omszki sürgősségi kórház főorvos-helyettese”írja a CNN a kórház közleménye alapján, amelyben ugyanakkor a halál pontos okát nem jelölték meg.

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivistát tavaly augusztus huszadikán vitték az 1. számú omszki sürgősségi kórházba, miután rosszul lett egy Szibériából Moszkvába tartó repülőúton. Navalnij repülője kényszerleszállást hajtott végre Omszkban. Mint arra később fény derült, Navalnij szervezetében novicsok idegméreg volt.

Maximisin az ellenzéki politikus kezelése alatt nem vett részt a sajtótájékoztatókon. Mint a portál is írja, Navalnijt mesterséges kómába helyezték, és Berlinbe szállították, ahol öt hónapon át tartott a felépülése. Később visszatért Moszkvába, ahol börtönbüntetésre ítélték.

Leonyid Volkov, Navalnij főtanácsadója megerősítette, hogy Maximisin volt felelős Navalnij kezeléséért Oroszországban, konkrétan ő helyezte kómába. „Maximisin mindenkinél többet tudott Alekszej állapotáról. Nem ritka, hogy az ő korában lévő orvosok hirtelen elhaláloznak. Kétlem, hogy vizsgálatot indítanának az ügyében” – nyilatkozta Volkov.

Nyitókép: Moszkva városi bíróság / Sputnik / AFP

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szellemirtók elkezdték a takarítást.

Oroszországban nem ritka, hogy az ilyen korú orvosok hirtelen meghalnak, ezért kétlem, hogy bármiféle vizsgálatot indítanának a halála kapcsán" - mondta Volkov.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés