Kovács Zoltán: A Frontex még azt a keveset is elveszi, amit adott Magyarországnak

2021. január 28. 15:33
A Frontex felfüggeszti magyarországi műveleteit, amíg a hatóságok nem teljesítik maradéktalanul az Európai Bíróság decemberi ítéletében foglaltakat.

„Nem mintha eddig olyan sok segítséget kapott volna Magyarország az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynökségétől (Frontex), de Brüsszel a jelek szerint még ezt a keveset is el akarja venni” – írta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön a Twitteren.

 

 

A Frontex szerdán bejelentette, hogy felfüggeszti magyarországi műveleteit mindaddig, amíg a hatóságok nem teljesítik maradéktalanul az Európai Bíróság decemberi ítéletében foglaltakat a menekültügyi és idegenrendészeti eljárásokkal kapcsolatban.    

 

 

Az uniós bíróság egyebek mellett megállapította, hogy Magyarország nem tartotta tiszteletben a nemzetközi védelmet kérelmezők számára biztosított azon jogot, hogy beadványuk elutasítását követően az ország területén maradhassanak a döntés elleni fellebbezés elbírálásáig.    

„Magyarország nem hátrál meg a migrációpárti erők nyomásgyakorlásának hatására. Továbbra is meg fogjuk védeni a magyarokat, illetve az ország - és az EU - határait” – hangsúlyozta Kovács Zoltán az előző napi bejelentésre reagálva.

„Reméljük, ez nem annak a jele, hogy egyesek meg akarják vonni a támogatást a határaik védelméhez ragaszkodó országoktól” – tette hozzá.

(MTI, Twitter) 

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés