Jakab Péter miniszterelnök-jelölt győztes és vesztes választásai

2021. január 27. 14:12

Káplár András
Drót
A miskolciak, akik a legjobban ismerik Jakab Pétert, eddig sosem tüntették ki bizalmukkal.

„Őszintén kíváncsiak lettünk, honnan jöhetett az a magabiztos gondolat, hogy Jakab Péter vezetné győzelemre a balosokat Orbán ellen. Azt is meg akartuk tudni, hogy mennyire lehet komolyan venni Jakabot, mik az esélyei. Ezért megnéztük, hogy eddig milyen választási eredményeket ért el a Jobbik elnöke, már amikor nem egyedüli jelölt volt egy párton belüli választáson.

Jakab Péter győztes választásai:

NINCS

Jakab Péter vesztes választásai:

– 2010, önkormányzati választás: a miskolci 18. számú egyéni választókerületben 20 százalékos eredménnyel harmadik helyen végez

– 2014, önkormányzati választás: a miskolci polgármester-választáson 20,5 százalékos eredménnyel a harmadik helyen végez

– 2014, önkormányzati választás: a miskolci 18. számú egyéni választókerületben 28 százalékos eredménnyel harmadik helyen végez

– 2018, országgyűlési választás: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1. számú egyéni választókerületben 38,7 százalékos eredménnyel a második helyen végez

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a miskolciak, akik a legjobban ismerik Jakab Pétert, eddig sosem tüntették ki bizalmukkal. Ráadásul emlékezetes, hogy Jakab személyes kampánnyal segítette Bíró Lászlót, aki szintén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében szenvedett vereséget tavaly októberben egy időközi voksoláson. Azt döntsék el Önök, hogy Gyurcsány vajon tényleg arra a Jakabra bízná-e a 2022-es országos jelöltséget, aki eddig élete minden igazi választását elvesztette.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért jobb, ha a Fidesz nem ül a babérjain. Akárhogy is nézem, Jakabnál emelkedő a tendencia. Nyilván összefügg azzal, hogy egyre ismertebb.

Ez kemény.
És érdemes kontextusba helyezni a dolgokat: 2014-ben tavasszal ténylegesen 21%-ot ért el a Jobbik országosan (!), őszre pedig még jócskán erősödött, 25%+-ra mérték folyamatosan, ugye ekkoriban nyertek időközi országgyűlésit Tapolcán. És ugye Miskolc talán a leginkább jobbikos megyei jogú város volt, a 20% nagyon sovány... és még a saját kerületében is csak harmadik lett!

2018-ban pedig konkrétan akkora esélyesnek volt elkönyvelve, hogy ő volt az egyik "tuti befutó" jobbikos egyéniben... ehhez képest emlékszem, mennyire meglepő volt a zakója.

Már 2018-ban is az ugyanaz az indulat működött. Gyakorlatilag Jakabra "kellett" szavazni, mint a Fidesz-ellenes jelöltre. Nem szerepelt jól, mondom, ahhoz képest is nézve, hogy Miskolc kb. a Fidesz leggyengébb terepe az összes megyei jogú város közül.

Ha már trollkodás (de ennek csak úgy van értelme, ha fegyelmezetten egy nagy tömbben szavazunk, eldöntve az "előválasztást"), nem lenne jobb opció Pálinkás?

Az Orbán-kormány (egyébként kormányfőségre nyilvánvalóan teljesen alkalmatlan) ex-miniszterét indítaná a büszke gyurcsányista ballib. Szerintem ez legalább olyan erős kép, legalább akkora kuszaságot okozna.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés