Újabb elhullott elefántok miatt nyomoznak Botswanában

2021. január 26. 15:54

A tetemekre vasárnap bukkantak a Moremi vadrezervátum területén.

2021. január 26. 15:54
null

„Egyelőre arról értesítettek minket, hogy öt tetemet találtak az (Orrszarvúak Határok Nélkül)  Rhinos Without Borders nemzetközi állatvédelmi szervezet kutatói” – mondta Dimakatso Ntshebe, a híres Okavango folyó deltájáért felelős regionális vadvédelmi hatóságának munkatársa. Az orvvadászatot kizárták a lehetséges okok közül, mivel az elefántok agyara érintetlen volt. A tetemekre vasárnap bukkantak a Moremi vadrezervátum területén. 

A nyomozás még kezdeti szakaszban van, állatvédők arra számítanak, hogy további elhullott állatokat fognak találni az egyelőre nehezen hozzáférhető területeken. Ezek átvizsgálásához helikopterekre is szükség lesz. A hatóságok a botswanai katonaság segítségét is kérik. Az elsődleges vizsgálatok arra engednek következtetni, hogy az öt elhullott elefántnak hasonló tünetei lehetnek, mint a korábban elpusztult 330 egyednek, amelyekkel a vízben lévő cianobaktériumokból származó méreganyagok végeztek több mint 200 kilométerrel távolabb, északkelet felé.

Afrika teljes elefántpopulációja csökken az orvvadászat miatt, Botswanában azonban, ahol a kontinens elefántjainak csaknem egyharmada él, számuk növekedett, jelenleg mintegy 130 ezerre tehető az állomány.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Mahmut Serdar Alakus / Anadolu Agency / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. január 27. 08:55
A leaszfaltozott macskáról már semmi hír?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik