Tüntetők ostromolják a tunéziai parlament épületét

2021. január 26. 16:16

Tüntetők próbáltak meg kedden bejutni Tunéziában a parlament épületébe, ahol bizalmi szavazást tartanak Hisám Masísi miniszterelnök kormányáról – közölte az al-Hadasz televízió.

2021. január 26. 16:16
null

A televízió értesülései szerint a biztonsági erőknek egyelőre sikerült kordában tartaniuk a tömeget. A rendvédelmi szervek nagy erőkkel, a többi között páncélozott járművekkel vették körül a törvényhozás épületét. A rendőrség lezárta az odavezető utakat. A tüntetők kormányellenes jelszavakat skandáltak, az "elnyomás végét", illetve a korábbi megmozdulások alkalmával őrizetbe vett aktivisták szabadon engedését követelték.    

Basszem Trifi, a Tunéziai Emberi Jogi Liga nevű jogvédő csoport helyettes vezetője szerint a rendvédelmi szervek több mint 1200 tüntetőt vettek őrizetbe az elmúlt egy hét során. Mint mondta, többnyire békés tüntetők kerültek a hatóságok kezére, s a rongálók és fosztogatók csak egy töredékét sikerült elfogniuk.    

Mesisi a múlt héten jelentette be, hogy átalakítja kormányát, 12 minisztert lecserélve.

Egyben nemzeti párbeszédet szorgalmazott és gazdasági reformokat ígért a magas munkanélküliség és a közszolgáltatások silány volta miatti tüntetések lecsillapítására. A tiltakozások január 16. óta tartanak, az emberek az egyre romló gazdasági helyzet és a koronavírus-járvány terjedése okozta válság miatt vonultak az utcákra.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2021. január 27. 11:43
FeGyőr biztosan füstbombákat dobálna.
fogas paduc
2021. január 27. 11:42
Goodfriend úr megint ott tavaszol?
tevevanegypupu
2021. január 27. 09:16
De milyen érdekes..Bident alighogy megválasztották, Amerikában már érdeklődni kezdtek az arab tavasz iránt..mondván Tunézia dolga a szabadság kivívása, de tanácsokat tudnak adni..S íme!
Lotti
2021. január 26. 22:38
....a koronavírus-járvány terjedése okozta válság miatt vonultak az utcákra... Ahol aztán intenzíven terjesztik a vírust....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik