Így tombolnak a hollandok a lezárások ellen: felgyújtott autók, szétvert üzletek

2021. január 25. 7:49
A holland miniszterelnök, Mark Rutte „erőszakos bűncselekménynek” nevezte a zavargásokat.

A járvány miatt elrendelt kijárási és nyitvatartási korlátozások miatt Amszterdamban vízágyúkat is bevetették a rendőrök a tiltakozó holland fiatalok ellen.

A Guardian videója szerint az amszterdami tüntetők még békésnek tűnnek a az eindhoveni vandálokhoz képest, akik üzleteket vertek szét, autókat gyújtottak fel. Biciklikből építettek barikádokat, az összecsapásokban rendőrlovasokat is bevetettek, egy rendőrló aztán elszabadulva vágtatott Eindhoven utcáin.

Egy elszabadult rendőrló

Falhoz vágó vízágyú

A történtek után több száz embert tartóztattak le a két városban.

Hollandiában ugyan csökken az újonnan azonosított fertőzöttek száma, ám a fertőzőbb brit vírusvariáns miatt a parlament indokoltnak látta az újabb szigorításokat, például az éjszakai kijárási tilalmat – írta meg a The Guardian.

Mark Rutte holland miniszterelnök „erőszakos bűncselekménynek” nevezte és elítélte az újonnan bevezetett koronavírus-korlátozások elleni hétvégi zavargásokat – közölte a BBC.

(The Guardian, BBC)

Kép forrása: Youtube-videó

Összesen 186 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akiknek jó a Rutte, azoknak ez a minimum. A boszniai békefenntartás is felejthetetlen. Sargentini, Sophie OVeildt, sok "szimpatikus" figura. A gazdátlanul vágtató ló nem semmi, a fejetlenség jelképeként sem..

Rengeteg találkozást megakadályoz, egyszerűen nem fér a fejembe, hogy mit nem lehet érteni ezen?!

Hagyni kell őket, mindent ki kell nyitni, a muszlimok rezisztensebbek, legalább gyorsabban tűnik el Hollandia. Most olvasom, nálunk 56 halott, a magyarok lesznek az egyik legsikeresebb túlélők, már amennyiben megmarad a többség fegyelmezettsége, tudatállapota, a holnapért való felelőssége.

A köztéri tiltakozások szervezése helyett változatlanul várom a DK és Duró Dóra javaslatait a milliárdosok - Gyurcsány-Dobrev,, a bankok, Leisztinger, Mészáros és a többiek egyszeri megadóztatásáról, amivel támogathatnák a valóban súlyos helyzetben lévőket.

Puzsér! Mikor fogod magad is ezt kezdeményezni. S még hitelesebb lenne Szanyitól, a munkásosztály új védelmezőjétől. De a DK azt is kezdeményezhetné, hogy a parlamenti képviselők is hozzanak létre egy támogatást célzó alapot. Karácsony, hogy zárják be Jávor Benedek haszontalan brüsszeli pénznyelőjét.

Szargentini is borogatott?

Arra már a pestisjárványok alatt is rájöttek, hogy az elzárkózás a lehetséges védekezés.

Azzal persze nem foglalkozol, hogy ha nem lennének az elzárások, akkor sokkal magasabb lenne a fertőzöttek száma, hiszen sokkal nagyobb lenne az esélye a fertőzés továbbadásának.

Pedig szerintem logikus.
Minél több a kapcsolat, annál több az esély a vírus átadására.
Szerintem ez egyszerű matematika.
A svéd "rendszert" pedig még svéd szakemberek is erősen kritizálták és ma már ők is ajánlják a szájmaszkot a tömegközlekedés során és ők is kerülni javasolják a nagy tömeget és ajánlják a 2 méteres távolságtartást mindenhol.
Szóval a svédekre sem igaz az, hogy nincs ott korlátozás.

Nézd, amikor katona voltam a legfontosabb amit megtanultam az volt, hogy csak az a biztos ami már megtörtént.
Úgyhogy nem tudom kinek van igaza, de szerintem több szakember van a lock down mellett, mint ellene. Ami meg a svédeket illeti, biztos, hogy nem véletlen, hogy most már ők is elkezdtek szigorítani.

A maszk egy nyálfogó. Mit nem értesz ezen?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés