Dél-Koreába szökött egy észak-koreai diplomata

2021. január 25. 7:37
A diplomata azért választotta hazája helyett Dél-Koreát, hogy biztosítani tudja gyermekei jövőjét.

Újabb észak-koreai diplomata, ezúttal Észak-Korea kuvaiti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője szökött Dél-Koreába – jelentette a dél-koreai sajtó hétfőn.

Rju Hjun Vo, aki 2017 óta vezette a kommunista ország kuvaiti külképviseletét, még 2019-ben szökött családjával együtt Dél-Koreába. Azért vezette ideiglenes ügyvivőként mintegy két éven át a nagykövetséget, mert a nagykövetet ENSZ-szankciók sújtották, és ezért Kuvait kiutasította az országból.

A szökés részletei nem ismertek. A szöuli sajtó úgy tudja, hogy Rju 2019 őszén érkezett Dél-Koreába, pár hónappal az után, hogy szintén Dél-Koreába menekült Észak-Korea olaszországi nagykövete. A dél-koreai lapok szerint a diplomata azért választotta hazája helyett Dél-Koreát, hogy biztosítani tudja gyermekei jövőjét.

(MTI)

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

arulok mindenhol vannak...

mondjuk azt nehez elhinni hogy egy kulfoldon szolgalo diplomata ne kapna korrekt fizetest es ellatast, pont az ilyen eseteket megakadalyozando.
ugyhogy szerintem is valoszinubb hogy utasitasra allt at.

Válaszok:
Megtalálta | 2021. január 25. 9:49

Az fel sem merül benned, hogy Észak-Korea egy élhetetlen szar rendszer? Egy kommunista diktatúra, ahol bármikor rádszakadhat egy tisztogatási hullám.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés