Vörös zónába sorolta Magyarországot Ukrajna

2021. január 23. 13:07
Az országban eközben csaknem ötezer új beteget jegyeztek fel egy nap alatt, így 1 187 897-re nőtt az összes azonosított fertőzött száma keleti szomszédunknál.

Ukrajnában továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése, szombatra is csaknem ötezer új beteget jegyeztek fel, csupán 420-szal kevesebbet a megelőző napinál. Magyarországot közben ismét a vörös zónába sorolta Ukrajna.

A vörös zónából, azaz a koronavírus-járvány tekintetében kockázatosnak minősített országokból érkezőknek Ukrajnában házi karanténba kell vonulniuk két hétre. A karantént a határidő letelte előtt csak negatív PCR-teszttel hagyhatják el, illetve kész vizsgálati eredményekkel kell érkezniük Ukrajna területére, amelyet legkorábban 48 órával a határátkelő átlépése előtt végeztek el. Minden külföldinek kell olyan egészségügyi biztosítással rendelkeznie, amely kiterjed a koronavírusos megbetegedés kezelésére is Ukrajna területén. Az UNIAN hírügynökség jelentése szerint

az országok besorolását pénteken frissítette újból az ukrán egészségügyi minisztérium.   

A szombaton közölt hivatalos adatok alapján Ukrajnában pénteken 4928 új esettel 1 187 897-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 116-tal 21 778-ra emelkedett. Eddig 942 107-en gyógyultak meg, közülük előző nap több mint 13 ezren, az aktív betegek száma így több mint nyolcezerrel 224 012-re csökkent. Az országban ismét sok, 1862 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba pénteken. A legtöbb új beteget, több mint ötszázat megint az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyezték fel. Kijevben Vitalij Klicsko főpolgármester tájékoztatása szerint velük együtt az azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 125 ezret, az elhunytaké 12-vel 2272-re nőtt.

Pénteken írtunk arról, hogy hazánk ötven lélegeztetőgépet küld Ukrajnába.

(MTI)

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én Ukrajnát a Vorkuta-zónába sorolom.
Az egész "ország" egy gulág-telep, új kommunistákkal, Bidenekkel, Sorosokkal irányítottan, teljes egészében sztálini minta alapján.
Az emberek, az állampolgárok ellenőrzése politikai, nyelvi szempontok szerint: sztálini kommunizmus.

Ez nem biztos. Nagyon úgy néz ki, hogy a járványügyi helyzet, és az intézkedések közt nincs összefüggés. Ukrajna a fele annyit sem tesztel, mint mi. Fehéroroszország viszont többet tesztel mint mi. De vizont ott semmiféle lakosságot érintő intézkedések nincsenek.

Fehéroroszország így áll hozzá a járványügyi helyzethez:

https://www.youtube.com/watch?..

https://www.youtube.com/watch?..

Az ilyen Kulturális Arrasé-féle állatok lövöldöztek a Majdan háztetőiről a tömegbe, éppen úgy, mint 1956-ban a Földművelési Minisztérium tetejéről az AVH-s állatok, akiket otthon annyira tanítottak a szülők: Ne fingj a kanapéra, mert kilukad.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés