Az ember valódi tragédiája

2021. január 23. 20:58

Teljesen hamis tévképzet az, hogy a kereszténységnek szüksége van egy kis kozmetikázásra

2021. január 23. 20:58
Harmati Dóra
777blog

„Mára talán már mindenki hallott Silvester Beamen metodista lelkészről, aki az Amerikai Kongresszus 117. ülését »amen and awomen« formulával zárta imádságát. A frissen megválasztott Joe Biden közeli barátjaként ismert lelkipásztor hasonlóan bizarr módon imádkozott a beiktatási ceremónián is.

»Jézus nevében, Ámen« – mondjuk imáink végén a kérést, melynek alapja a következő bibliai vers: „Amit csak kérni fogtok az Atyától az én nevemben, megadja néktek.” (János 16, 23b)

Azonban Beamen a wilmingtoni Bethel fekete, metodista-episzkopális gyülekezet lelkésze nem Jézus nevében imádkozott, hanem úgy döntött: mindenki nevében. 

»Kollektív hitünk erőteljes nevében, Ámen« – zárta bizarr imádságát.

Miért nem mondta ki Jézus nevét? Keresztény lelkészként miért nem Jézust kéri? Úgy gondolom, ha a vallás politikailag korrekt lenne, akkor valahogy így nézne ki. Mindenkinek eleget akar tenni, és mégis senkit sem segít vele. Teljesen hamis tévképzet az, hogy a kereszténységnek szüksége van egy kis kozmetikázásra, egy kis elkenésre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2021. január 25. 09:11
A kereszténységnek Krisztusra van szüksége, senki másra.
Vakfolt
2021. január 25. 07:23
"Miért nem mondta ki Jézus nevét? Keresztény lelkészként miért nem Jézust kéri?" Miért mondja a burgerkinges kiszolgáló, hogy szép napot? Miért így beszél, hogy "akkor lesz egy kóla, meg 6 hagymakarika" meg "tetszik akarni majonézt a krumplihoz"? Mert nem tanult meg tisztességesen magázódni, nem ismeri fel, hogy mikor lehet lazáskodva tegeződni, mikor nem, és ehelyett ilyen pótszarakodásokkal operál. Mi a franc az a szép nap, jó az idő? Miért nem lehet jó napot kívánni, vagy egyszerűen csak nem érzik a különbséget a szép meg a jó között? Vagy annyiról van szó, hogy nem elég jó már a régi köszönés, fejleszteni kell ezt is?
Európai téridő
2021. január 24. 19:20
Az 1500-2000 éves, vagy még régebbi, máig fennmaradt egyistenhitű vallások azért "letettek az asztalra" valamit, ki ezt, ki azt. Nem hely es egy okoskodó, 244 éves "fiatal" állam(szövetség) bizonyos vallásos gondolkodói eszméinek bedőlni.
Moslékzabáló
2021. január 24. 07:54
Biden igyekszik nála hülyébbekkel körbevenni magát. (Nincs könnyű helyzetben). Gondoljunk csak arra az "egészségügyi tanácsadóra", vagy erre a lelkésznek nevezett senkire...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik