Engedetlenségi mozgalmat indít a Mi Hazánk a korlátozások enyhítéséért

2021. január 22. 13:57
Novák Előd közölte: csatlakoznak a fellázadt lengyel, olasz és német vendéglátósokhoz, szolidaritást vállalva a kis- és középvállalkozókkal.

Polgári engedetlenségi mozgalmat indít a járványügyi korlátozások enyhítése érdekében a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be a párt alelnöke pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

Novák Előd közölte: egyrészt aláírásgyűjtést indítanak a vendéglátóhelyek, edzőtermek lezárásának feloldásáért, illetve arra buzdítják a tulajdonosokat, hogy ha vállalni tudják a következményeket nyissanak ki. A Mi Hazánk gyűjtést indít a bírságok fedezésére – tette hozzá. Mint elmondta: mozgalmukkal csatlakoznak a fellázadt lengyel, olasz és német vendéglátósokhoz, szolidaritást vállalva a kis- és középvállalkozókkal. Azt szeretnék elérni, hogy a vendéglátóhelyek akár korlátozott létszámmal, de működhessenek ismét. Ugyanis ezen kisvállalkozások közül egyre több megy tönkre, hiszen a tavalyi évben is nagyjából négy hónapot zárva kellett tartaniuk – fűzte hozzá.

Ugyanakkor – folytatta – az uszodák és edzőtermek, színházak és sportcsarnokok megnyitását is szorgalmazza a Mi Hazánk, valamint a hónapok óta többnyire szünetelő testnevelésórák újraindítását is. Annál is inkább, mert a mindennapos testnevelésre most nagyobb szükség volna az immunrendszer erősítése érdekében, mint máskor – vélekedett. Arról is szólt, hogy a Mi Hazánk tiltakozik az oltás lehetőségével nem élők hátrányos megkülönböztetése ellen. Legyen joga mindenkinek dönteni a maga sorsáról, ne diszkriminálják a másként gondolkozókat – mondta Novák Előd.

(MTI)

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te tényleg ennyire hülye vagy?!
Már miért lenne veszélyesebb? Nem az.
Senki sem mondta, hogy az.
Csökkenteni kell a kontaktok számát annyira, hogy ne teljenek meg a kórházak.
EZért nem mászkálunk 8 után, ezért vannak zárva a beülős helyek. NEm azért, Te hülye, mert 8 után nem terjed a vírus, hanem mert így sokkal kevesebb emberrel kerülsz kapcsolatba. Így nincsenek bulik, rendezvények, társasági összejövetelek, a baráti társaságok is ritkábban találkoznak.
Én a plázákat is bezárnám amúgy, de megvan ennek is az oka, olyan sorrendben kapcsolják le a különböző helyeket, ahogy a legkevesebb gazdasági kárt okozzák, a legkevesebb mukahely vész el.
Az éttermek átállhatnak elvitelre /kiszállításra (Hatvanban ezt egy fagyis(!) megcsinálta tavasszal, csak akarni kell), nagyobb eséllyel maradnak talpon, mint egy bizsus a plázában.

Nem csak az öregekre veszélyes.
Enyhén (nem kell szurkálnia magát) cukorbeteg 45 éves barátnőm szemére ment a buli, majdnem megvakult.
Sok középkorú ismerősöm szenvedte meg kutyául.
Ők nincsenek benne semmilyen statisztikában, nem haltak meg, nem voltak kórházban, ők csak a "gyógyultak" listán szerepelnek.
Arról nincs szó a médiában, meg a legyünkoptimistákazmilyenszép facebook posztokban, hogy mi marad vissza emlékül, amivel aztán együtt kell élni.

A matek egyszerű: van 36ezer kórházi ágy készenlétben erre a célra. Korlátozásokkal 10 ezer alatt tudtuk tartani. Ész nélkül nem szabad a gyeplőt a lovak közé dobni, mert középkorúak is simán megtölthetik azt a 36ezer ágyat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés