Bidenék meghekkelik a demokráciát új szavazók kreálásával?

2021. január 22. 13:58

ifj. Lomnici Zoltán
888.hu
Joe Biden gyakorlatilag utasítást adott a Trump-politika teljes megsemmisítésére.

„Joe Biden, az USA 46. elnöke első hivatali óráiban számos végrehajtási rendeletet írt alá, gyakorlatilag utasítást adott a Trump-politika teljes megsemmisítésére és az Obama-féle programok helyreállítására. »Fel akarja tűrni az ingujját, és a lehető leggyorsabban elkezdeni a munkát« – mondta a Fehér Ház új sajtótitkára, Jen Psaki, hozzátéve, hogy ennek a munkának egy része Trump elnök intézkedéseinek eltörlése lesz, hogy teljesíteni tudja saját kitűzött céljait »az ország helyzetének előremozdítása érdekében«.

A fal vége

Biden mindenekelőtt előirányozza a déli határfalépítés finanszírozásának »azonnali megszüntetését« – ezzel lehetetlenné téve egy Trump által kijelölt kulcsfontosságú cél elérését. Ez a lépés »azonnali szünetet« jelent a falépítésben, és »meghatározza a legjobb módot arra, hogyan irányítsák át azokat a pénzeszközöket, amelyeket az előző adminisztráció a falépítés finanszírozására költött volna«. Az új jelszó az okos (smart) határvédelem.

Biden aláírt egy végrehajtási rendeletet is, amely lényegében annulálta Trump korábbi bevándorlási politikáját. A Biden-adminisztráció szerint a lépés lehetővé teszi a belbiztonsági minisztérium és más hivatalok számára, hogy »polgári bevándorlás-végrehajtási politikát határozzanak meg, amelyek a legjobban védik az amerikai embereket«, és amelyek »összhangban vannak értékeikkel és prioritásaikkal«. „A Biden-adminisztráció egészen más megközelítést fog alkalmazni a regionális migrációval kapcsolatban” – jelentette ki a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója, Jake Sullivan, hozzátéve, hogy külön hangsúlyt kell fektetni a régióban a migráció kiváltó okainak kezelésére. Sullivan hozzátette, hogy Biden »elkötelezte magát a nemzet menekültügyi rendszerének újjáépítése mellett«. Kritikusok szerint ez valójában az illegális migráció felgyorsulását és ezáltal a biztonsági kockázat növekedését jelentheti az országban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerencsére csak iskolai és egyetemi szinten. A NOB szerintem ezt azért már nem engedné. Legalábbis remélhetőleg.

Az USA engedélyezi, hogy transz férfiak induljanak női sportversenyeken.
Remélni lehet csak, hogy vb-n, olimpián...stb nem engedélyezik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés