A spanyol jezsuiták bocsánatot kértek a szexuális bántalmazásokért

2021. január 22. 10:33
A rend száz évre visszamenőleg kért bocsánatot.

A spanyol jezsuita rend elismerte, többnyire tanárként dolgozó tagjaik 81 kiskorút és 21 felnőttet bántalmaztak szexuálisan 1927 óta. Bocsánatot kértek „a fájdalmas és szomorú” bűncselekményekért – írta meg a Guardian.

A rend spanyolországi tartományi főnöke, Antonio España bocsánatot kért „a hallgatás kultúrájáért”. Az elkövetőket nem nevezték meg, amit azzal indokoltak, hogy a boszorkányüldözést szeretnék elkerülni.

A rend közben olyan protokollokat léptetett életbe, amelyek garantálják, hogy az intézményeik biztonságosak legyenek a gyerekek számára. Külön email címet is hoztak létre az áldozatok számára – írja a The Guardian.

(The Guardian)

Kép forrása: Jezsuiták Barátai Facebook-oldal

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A bocsánatkérésnél nincsen jobb. S az is jó, ha ezentúl jobban ügyelnek az ilyen esetekre. A múltat nem lehet végképp eltörölni, de a jobb folytatás kötelező.

Ezt gondolod, mert nem érted: a legjobb önkritika, ha jobban folytatjuk.

Jogos. Ha már börtönbe nem kerültek, a nevük a nyilvánosságra tartozik. Ez halvány te tényleges fenyegetés az élő elkövetőknek. Egy ilyen fal duma, hogy "nem akarunk boszorkányüldözést" - semmire sem jó. Hangsúlyozom: spanyol gazemberekről van szó, nekem semmit nem mondana a nevük. De akkor is.

Az egész "a katolikus papok között sok a szexuális zaklató" történetfolyam a BLM, Antifa, gender, fehér elnyomók estébé kreációk része, bár nyilván történtek mocskos dolgok ott is.
Kb. az 1%-a annak, mint ami a mindennapokra jellemző.
Azaz, 100 bántalmazóból a papok száma, kb: 1.
Jóval kevesebb minden más népelemnél.
Ettől a bocsánatkérés joggal elvárható, de mi legyen azokkal a gyerekekkel, akik azokban csalódtak, akikben vakon bíztak, hittek?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés