Merkel támogatja az orosz vakcina uniós engedélyeztetését

2021. január 21. 13:09
A német kancellár szerint az EMA engedélye után a közös gyártás is szóba jöhet.

Németország támogatást biztosít Oroszországnak az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen Oroszországban kifejlesztett Szputnyik V oltás európai uniós engedélyeztetéséhez – mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben.

A kancellár rendkívüli nemzetközi sajtóértekezletén kérdésre válaszolva elmondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a témában folytatott megbeszélésén kiemelte, hogy a világjárvány közepette a „pillanatnyilag nagy politikai nézeteltérések” mellett is van lehetőség a humanitárius együttműködésre.

A német kormány így a vakcinákért felelős szövetségi szakhatóság, a Paul Ehrlich intézet (Paul Ehrlich Institut, Bundesinstitut für Impfstoffe und biomedizinische Arzneimittel - PEI) révén kész támogatást nyújtani ahhoz, hogy az orosz fél megszerezze az EU gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyét a Szputnyik V EU-s forgalmazására. 

„Ha az EMA engedélyezi ezt az oltóanyagot, akkor a közös gyártásról vagy a vakcina használatáról is beszélhetünk” – mondta Angela Merkel.

(MTI)

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orbán már akkor célba ér, amikor a többi még a rajtgépet keresi...

Hát ez állati! Melyik ellenzéki képviselő vartyogott itt egyik nap, hogy az oroszok elfogták azt a kémet és Szíjártó képes Moszkvába menni Putyinhoz.
Azt persze nem tette hozzá, hogy az orosz vakcina ügyben tárgyalni.
Melyik volt, Szél, vagy Szabó? Mindegy is egykutya.

Legalább egymillió adag orosz oltóanyagról jelenthet be megállapodást pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – értesült az Index.

Hogy egyesek miket képesek írni kínjukban, amikor pofára esnek! :-)))))))))))

Látom, nehezen viseled. Viszont van egy rosszabb alternatíva. Sok-sok szavazó fogja úgy érezni, hogy jó, jó, Orbánt le kéne váltani, de nem mindegy, hogy kik jönnének a Fidesz helyére? Ez a vegyes társulat hogyan tud majd együtt kormányozni? Ráadásul maga Gyurcsány is azt mondta, káosz lesz, ha ők nyernek. A szavazók jó része úgy fog gondolkodni, hogy a stabil kormányzás még mindig jobb, mint az a marakodás, amit az önkormányzatokban lehet látni. És akkor kiderül, hogy nem csak az ellenzék érdekében lehet arra bírni a szavazókat, hogy saját preferenciáik ellen szavazzanak, hanem az ország, a stabilitás érdekében is.

Mi az, idevágó érvet, választ nem hozott a postás a többi eligazítás között?

nocsak... Pelosi ellopott laptopjan lett volna a lehallgatott anyag rola amivel kezben tartottak?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés