Nemzeti stratégiát dolgozott ki az osztrák kormány az antiszemitizmus ellen

2021. január 21. 15:42
Az átfogó tervezet az oktatástól a következetes büntetőjogi eljárásokon át a társadalmi elkötelezettségig  számos területre terjed ki.

Az osztrák kormány csütörtökön tárta a nyilvánosság elé az antiszemitizmus elleni, az ausztriai zsidó hitközséggel közösen kidolgozott nemzeti stratégiát, amelyet Werner Kogler alkancellár és Karolin Edtstadler európaügyi miniszter mutatott be újságírók előtt.

Az átfogó tervezet az oktatástól a következetes büntetőjogi eljárásokon át a társadalmi elkötelezettségig  számos területre terjed ki. „Hangsúlyoztuk az állam felelősségét az antiszemitizmus elleni küzdelemben, függetlenül attól, hogy ez balról vagy jobbról jön, külföldről vagy itthonról táplálkozik” – jelentette ki Edtstadler. Werner Kogler alkancellár pedig azt emelte ki, hogy a stratégia legfőbb elemeinek a társadalom minden rétegét meg kell célozniuk.

A nemzeti stratégia hat alappillére: az oktatás, a zsidó intézmények körüli megerősített biztonság, a hatékony nyomonkövetés, az erőteljesebb közvetítés az integrációs intézkedések vonatkozásában, egy olyan dokumentációs hivatal felállítása, amely az európai adatcserét is magában foglalja, továbbá a civil társadalom bevonása. „Ez utóbbi a siker kulcsa.” – emelte ki Edtstadler

A zsidó hitközség vezetője, Oskar Deutsch köszönetét fejezte ki a kormány elkötelezettsége miatt. „Az antiszemitizmus elleni küzdelem nem kizárólag a zsidó közösség belügye, hanem össztársadalmi feladat” – hangsúlyozta.

(MTI)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés