A konzervatívok számára kemény lesz a Biden-korszak

2021. január 21. 12:13
A Republikánus Pártnak a populizmust konstruktív és meggyőző kormányzati filozófiává kell változtatnia.

„Nekünk a jobboldalon sok mindent újjá kell építenünk. És nem a Trump előtti republikánus status quóhoz való visszatérésre gondolok – ez az út a halálba vezetne, emellett nem is lehetséges –, hanem arra, hogy a pártnak a populizmust konstruktív és meggyőző kormányzati filozófiává kell változtatnia. Gondoljunk bele: hol lennénk ma, ha Trump tényleg törődött volna azokkal a dolgokkal, amelyekről beszélt? Ne gondoljuk többé, hogy a személyiség nem számít! A mi oldalunk ellenezni fogja Biden politikáját, de nem jutunk újra hatalomra pozitív vízió nélkül. És nem kerülünk újra hatalomra, amíg Donald Trump a fő tényező a republikánus politikában. (…)

Ne értsenek félre: a következő négy év kemény lesz a vallásos és értékrendi konzervatívoknak. De ha valaha is reményünk volt a fejedelmekben és az emberek fiaiban, most feladhatjuk eme reményünket, és felépíthetünk egy hiteles ellenállást a korszellemmel szemben. Ha Trumpot újraválasztották volna, sokunk a jobboldalon a biztonság téves érzésébe ringatták volna magukat, miközben a woke-kapitalizmus és más intézmények tovább építették volna a puha totalitarianizmus taktikáit és politikáját, de a republikánus szavazók tömegei tévesen azt hitték volna, hogy minden rendben van, mert Trumpé a Fehér Ház. Ideje szembenézni a valósággal! Nekünk, a jobboldalon nem kell összeomlanunk Trump miatt! A szenátus ajándék volt a demokratáknak; többet akarunk ilyen ajándékokból? Talán több valódi hatalomra tudunk szert tenni a politikán kívül, és mindez arra kényszerít minket, hogy hitünk szerint éljünk egy posztkeresztény társadalomban. Vessünk egy pillantást arra, hogy a baloldal miként halmozta fel a kultúrát megváltoztató hatalmát, és miként gyakorolta azt annak ellenére, hogy Trump volt az elnök és a kongresszusban elnöksége felében republikánus többség volt! Ezt most nem tudjuk elérni, de sokkal többet tehetünk, mint gondoljuk, ha nem a seggünkön ülünk, hanem nekiállunk dolgozni.”
 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

https://makronom.mandiner.hu/c..

OberEnnsinnen 2021. január 21. 9:47
@DoomGuy

Nem sokan értik itt, Drehert, pedig egyszerű: arra világít rá, hogy nem lehet irányító pozícióban az a párt/erő, amely sérelmi politikát folytat, de nincs pozitív, koherens víziója a jövőről.
A jövőről, amely nem zár ki senkit, ellenkezőleg, minél nagyobb tömegek számára képes érthető egyszerűséggel elmondani: mit akar és ez miért jó a társadalom egészének.
Erről van szó, ez A MAGYAR NEMZETI OLDAL ELSŐ SZÁMÚ ELBLICCELT MEGOLDÁSI KÍSÉRLETE is.
A nemzeti oldal sértett és pontosan ezért, sebeit nyalogatva: türelmetlen, ezért hibát hibára halmoz, szinte minden taktikai kérdésben.
Itt van pl. a kultúra: nincs patrióta alkotás sem a prózában, sem a literatúra, színház, film, esztétika, de úgy általában EGYETLEN TERÜLETEN SEM.
Miért?
A nemzeti patrióta, a jobboldali mindenáron győzni akar, lehetőleg máma még, és ezt úton-útfélen minden mondatában ki kívánja hangsúlyozni, ezért aztán ez a túl direkt érvelés-művészi forma ELRIASZT, joggal.
Holott semmit nem kellene bizonyítania, CSAK LEÍRNI, AMIT LÁT.
Ilyen egyszerű - ezen, ha nem jön át az alkotó identitása, akkor jobb, ha leteszi a pennáját, a forgatókönyvet ecetera...

Érthető egyszerűség: pl., ha azt a narratívát hangoztatom visszatérően: a társadalom. az állam fenntartói az adófizetők, ezen belül elsősorban a gyermekeiket a tisztes megélhetésre nevelő adófizetők.
Ezért helytelen az emberek megkülömnböztetése, bármilyen indokra hivatkozva.
Ez egy egyszerű és érthető programpont - lenne

OberEnnsinnen 2021. január 22. 6:54
Inkább a saját házunk tájára próbáltam összpontosítani.
Az USA irányító szerveit több tíz-, százezerszámra ellepték a mélyállam emberei, akit legegyszerűbben nevezhetünk Soros-embereknek.
Ezért nincs az egyszerű amerikai polgárnak képviselete, mert az országukat elrabolták.
De csak úgy lehet visszaszerezni, ha a társadalom döntő többségét képes megszólítani a nemzeti erő, amit ott republikánusoknak hívnak, de látszik, a Trump ellen szavazók számából, mennyire nemzetiek közülük sokan.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés