A Budán élők átlagban 110 ezerrel keresnek többet a pestieknél

2021. január 20. 12:20
A főváros mellett Pest és Győr-Moson-Sopron megye húzza fel az országos átlagot.

Az adóhatóság adatai szerint 2019-ben a bruttó 295 ezer forintos átlagos havi munkaviszonyból származó jövedelem nettó havi 200 ezer forintot jelentett. Településtípusonként ettől jelentős eltérést mértek, Magyarország 19 megyéjéből 14-ben az országos átlag alatt volt a havi nettó kereset – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.

14 megyében az országos átlag alatti volt a nettó kereset 2019-ben a GKI szerint – írta meg a HVG. Hozzátették: Budapesten 260 ezer forint, a megyei jogú városokban 214 ezer forint volt 2019-ben a havi nettó átlagkereset, míg a többi városban 186 ezer, a községekben pedig 161 ezer forint – számolt a GKI Gazdaságkutató.

A portál hangsúlyozta: települési szintre lebontva az adatokat az látszik, hogy a legmagasabb érték Telkiben volt, ahol átlagosan 390 ezer forintot vitt haza egy munkavállaló, ezután következik a listán Budapest XII. és II. kerülete, 383, illetve 376 ezer forinttal. A legalacsonyabb átlagkeresetet Csenyétén mérték, ott havi 31 ezer forint az átlag. A fővároson belül a budaiak átlagosan 110 ezer forinttal kerestek többet a pestieknél.

Az MTI közölte: A főváros mellett Pest és Győr-Moson-Sopron megye húzta fel leginkább az átlagot, havi 223 ezer forintos átlagkeresettel. Szintén magas eredmények születettek még Fejér (220 ezer forint), Komárom-Esztergom (216 ezer forint) és Vas megyében (208 ezer forint). A legalacsonyabb kereseteket Nógrád (172 ezer forint), Békés (170 ezer forint) illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében (157 ezer forint) érték el.

(HVG, MTI)

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A budaiak osidoktol fogva lemezzel a pestieket.

Lemezzel helyett lenézték.
Bocs.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés