Legyen internetes ombudsman a Jobbik szerint

2021. január 19. 15:28
Brenner Koloman szerint nem jó, ha globális technológiai óriáscégek menedzserei döntik el, mi fér bele a véleménynyilvánítás szabadságába.

Az internetes ombudsman intézményének megteremtését javasolta keddi online sajtótájékoztatóján Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője, a parlament alelnöke. Közölte: kezdeményezésüket nemsokára országgyűlési határozat javaslat formájában terjesztik a törvényhozás elé.    

„A 21. században az internetes alapú kommunikáció megváltoztatta az emberek közötti viszonyokat, hiszen egy arctalan kommunikációban sokkal bátrabban fogalmazzuk meg véleményünket, mint egymással szemben” – mondta az ellenzéki politikus.    

Brenner Koloman hozzátette: nem jó, ha globális technológia óriáscégek menedzserei döntik el, mi fér bele a véleménynyilvánítás szabadságába, mi minősül gyűlöletbeszédnek. Szerinte ennél sokkal jobb, ha – európai szinten is példát mutatva – társadalmi párbeszéd eredménye, valamint egy internetes ombudsman részletes, szakjogászi és emberi jogi érveket is felvonultatott álláspontja alapján lehet elvárásokat megfogalmazni a nagy intenetes platformok felé.    

Fordulópontnak nevezte, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook korlátozásáról beszélt; szerinte ehelyett arra volna szükség, hogy a kormányoldal is szavazza meg pártja felvetését az internetes ombudsman intézményének bevezetéséről.

(MTI)

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés