KTK: Rémhír, hogy pünkösdig zárva lesznek a szállodák és éttermek

2021. január 19. 19:07
Fellélegezhet a vendéglátóipar – a Kormányzati Tájékoztatási Központ cáfolta a hírt, miszerint pünkösdig nem lesz nyitás.

Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek Magyarországon – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) kedden az MTI-vel. A közleményben kiemelték, 

A kormány nem hozott ilyen döntést.

Fake news

Korábban az Index írta meg, hogy Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke  a szövetség több tagjának küldött (és valahogy a 24.hu-hoz is eljutott) e-mailben úgy fogalmazott „a kormányzati kommunikáció, és az MTÜ tájékoztatása szerint, a jelenleg érvényben lévő korlátozások valószínűleg Pünkösdig fennmaradnak.”

A levélben ez állt: „Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kormányzati kommunikáció, és az MTÜ tájékoztatása szerint, a jelenleg érvényben lévő korlátozások valószínűleg Pünkösdig fennmaradnak. Sajnos a járványhelyzet se hazánkban, se Európában nem javult, így a környező országok is folyamatosan hozzák meg a szigorító intézkedéseket. A szállodáknak, éttermeknek, a színházakhoz, mozikhoz, múzeumokhoz, stb. hasonlóan további zárva tartásra kell felkészülniük.Tudjuk, s jeleztük is a döntéshozóknak, hogy ez, a mostani támogatások emelésével is nagyon nehéz lesz. A zárva tartó szállodák is költségekkel járnak, s a szakképzett munkaerő megtartása is rendkívül költséges. Finanszírozni, több hónapnyi bevétel nélkül: lehetetlen. Az állami támogatásokkal is csak a károk enyhítése a cél, teljes segítséget ezek sem jelentenek. Mindent megteszünk azért, hogy mielőbb nyithassanak a hotelek, de sajnos ez egyértelműen az átoltottság és a napi új esetszám függvénye lesz. Addig pedig tovább tárgyalunk a minél jelentősebb állami segítség érdekében.”

Fejlemények vakcina-ügyben

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben emellett arról is beszámolt, hogy a brüsszeli forrásból érkező vakcinák nem elegendőek, ezért a kormány Kínával és Oroszországgal is tárgyal vakcinák beszerzéséről, hogy mielőbb elinduljon a tömeges oltás Magyarországon.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

tündércsillag. értő olvasás.

Azt cáfolták, előre tudnák, hogy februárig marad a helyzet.
Most is azt cáfolják, hogy már el lenne döntve (tetszik ezt érteni?), hogy pünkösdig nem nyit ki senki.
Azt mondják, ez az aktuális járványügyi helyzettől függ. Ami aztán lehet, hogy így alakul. De ezt ma még élő ember nem tudhatja biztosan.
Ez az ember tervez, isten végez tipikus esete.
Kérdés, hogy jelen esetben isten útjai mennyire kifürkészhetőek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés