A demokrata ellenzéki szövetség nyilatkozata

2021. január 19. 15:09

Karácsony Gergely
Facebook
Orbán és kormánya fosztja ki az önkormányzatokat. Márpedig a városaink kifosztása nem kormányzás.

„Mi, a hatpárti demokrata ellenzéki szövetség vezetői határozottan tiltakozunk az ellen, hogy az Orbán-kormány politikai büntetőhadjáratot folytat az önkormányzatok, köztük kiemelten Budapest ellen.

Egyetértünk abban, hogy a magyar embereknek joguk van tudni: az Orbán-kormány az önkormányzatok kivéreztetésére játszik, elvtelen és esztelen megszorításainak kárvallottja pedig több millió honfitársunk. A legalább százmilliárd forintos, önkényes és politikai indíttatású elvonásról az önkormányzatoknak kötelességük tájékoztatni a magyar embereket.

Mert mindaz, amit az Orbán-kormány elvesz az önkormányzatoktól, a magyar emberek által nap mint nap igénybe vett, biztonságot jelentő közszolgáltatásoktól veszi el. Az Orbán-kormány az egyetlen Európában, amely a koronavírus-járvány és a válság idején – támogatás helyett – az utolsó bevételeiktől is megfosztja az önkormányzatokat, magukra hagyva a bajba jutott embereket, vállalkozásokat. Teszi ezt úgy, hogy csak az elmúlt hetekben több százmilliárd forintnyi közpénzből csinált magánvagyont alapítványok támogatásával, a saját hatalmi-gazdasági érdekeit finanszírozva.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az nem kormányzás, hogy az önkormányzatok nem saját pénzből üzemelnek, hanem a központi költségvetés csöcsein lógnak.

Az ellenzék a demokrata tartalmát ugyanúgy lejáratta, mint az SZDSZ a liberalizmust.

Éjjel is! Gyurcsány szerint, éjjel is hazudtak.

Nagyon rákattantál erre a hazugság szóra, amióta folyamatosan írjuk neked, hogy hazug ember vagy.

Erről nyilatkozott, Tarlós István.
Mint fogalmazott, vélhetően a Lánchíd- tenderrel kapcsolatos bejegyzését sem a főpolgármester maga fogalmazta meg, mivel

Sokéves tapasztalatom szerint, az olyan típusú kérdések kapcsán, mint a metró, vagy a hídépítés, póttartalékos segédfogalma sincs.

A volt főpolgármester ezzel arra utalt, hogy Karácsony bejegyzésében úgy fogalmazott, kilenc évnyi tétlenség után kezdte meg a Lánchíd felújításával kapcsolatos munkát.

Ez a kijelentés, szemérmetlen, kifundált, otromba, és álnok egyszerre, mivel a reális valóságtól durván elrugaszkodik. Nem veszi figyelembe, hogy nekünk milyen örökséget kellett feldolgoznunk, és mi mindent kellett megoldanunk 2010 óta

– fogalmazott Tarlós István.
Tarlós István hozzátette, Karácsony kijelentése közben azt is figyelmen kívül hagyja, hogy 2020 novemberében is csak ott tartottak, mint az előző városvezetés 2019 júliusában.

BEINDUL AZ ELLENZÉKI SZÁMMISZTIKA?
A csúsztatások pedig nem érnek itt véget a volt főpolgármester szerint. Mint kifejtette, az ellenzéki médiában következetesen a nettó összegét tüntetik fel Karácsonyék tenderének, ami nagymértékben eltér a bruttó költségektől.
Látható, hogy a legjobb ajánlat, amit mi visszautasítottunk tavaly nyár végén, annál nem olcsóbb, hanem lényegesen – 4,9 milliárd forinttal – drágább lesz az a szerződés, amit megkötnek most Karácsonyék. A következő játék pedig az lesz, hogy az ő nettó összegüket össze fogják hasonlítani a nekünk küldött legrosszabb ajánlat bruttó összegével(…) Ez egy politikai játék kérdése, hogy ki mikor nevezi meg a bruttó és mikor a nettó értéket.

Ez pedig nem jelentéktelen játék a számokkal: Karácsonyék projektjének bruttó költsége összesen 26,75 milliárd forint, míg a Tarlós-adminisztráció egy bruttó 21 milliárd 803 millió 833 ezer forintos ajánlatot dobott vissza, annak irreálisan magas árazása miatt. Az összeg mindkét esetben magának a Lánchídnak a felújítási költségére vonatkozik, a kapcsolódó beruházások költségét nem tartalmazza. Vagyis az előző városvezetés ötmilliárddal olcsóbban valósíthatta volna meg ugyanazt a munkát, azonban így is drágállották. Persze a balliberális vezetés ilyen apróságokkal nem foglalkozott.
A végső ár egyébként azért is érdekes, mert lényegileg ugyanazok a cégek tettek ajánlatot, mint amelyek a Tarlós- adminisztráció pályázatán indultak, végül mégis ötmilliárddal drágult a projekt. Pont annyival, amennyi „előleget” kap a Karácsony-féle pályázat szerint a tender győztese.

https://pestisracok.hu/tarlos-..

Aha, 1 év alatt ennyit drágult? A láncokat sem újítják fel és hitelből végzik a munkát.
Ne védd már a védhetetlent!

Azért nem érti mert egy csekély értelmű Csipkebogyó.
Jakabot is védi, minden tagját a moslékkoalíciónak, teljes terjedelmével védi.

Kiknek a munkája szűnt meg? A munkásoké, vagy az 54 tanácsadóé?
Melyik önkormányzatoknál?

Nem az önkormányzatokról beszélt, hanem a Fővárosi Önkormányzatról, Karácsony munkájáról.

Ennek a CsipkeJózsinak tök mindegy, hogy mit bénázik, bár korrupciónak nevezném, Karácsony, mit művelt Dobrev és mennyiért, Jakab a díszzsidó nem változott érzelmeiben...

Milyen érdekes, karácsony nem tudja, de te tudod. :)

https://mandiner.hu/cikk/20210..

Egy, azaz 1 kormányszóvívő van.
Milyen "kormányszóvívőkről" beszélsz?

Van egy apró bibi a dologban. A Fővárosi Önkormányzatot kérdeztem.
Te pedig, itt összehordassz hetet havat.
Nem Orbán nyivákol, hogy nincs pénz, hanem Karácsony, róla beszélj.
Nem volt annyi? Hát mennyi volt? Konkrét számokat kérek, nem ezt a sok rizsát.

Vagyis, szereted ha leírod a negatív és aljas hazug, ostoba véleményeidet Orbánról és a kormányról, mi pedig a többi commentelő szó nélkül hagyjuk, hogy garázdálkodj itt.
Te vagy a provokáló troll, kicsit sem békés ember. És a kormány felé kimondottan rosszindulatú.
És még te rinyálsz, úgy, mint Karácsony, hogy mindenki bánt téged.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés