Követeljük Navalnij szabadon engedését!

2021. január 18. 13:34

Cseh Katalin
Facebook
Egyedül a magyar külügyi vezetés és Szijjártó Péter maradt néma.

„Hazatérte után egyből őrizetbe vették Putyin és az elnyomó orosz rezsim legkérlelhetetlenebb ellenfelét, Alekszej Navalnijt, akit néhány hónappal ezelőtt novicsok idegméreggel mérgeztek meg és sokáig egy német kórházban kezeltek.

Navalnij számára azonban egy pillanatig sem volt kérdés, hogy hazatér Oroszországba. Nem fél, hiszen tudja, hogy igaza van. Navalnij mellett több ellenzékit is őrizetbe vettek, de ügyvédjeiket jogsértő módon nem engedték oda hozzájuk.

Elítéljük Navalnij őrizetbe vételét és követeljük a szabadon engedését! Ezt követelik Európa vezetői és Joe Biden megválasztott amerikai elnök leendő nemzetbiztonsági tanácsadója is, de aggodalommal figyelik és elítélik az eseményeket a V4-ek – Szlovákia, Csehország és Lengyelország – külügyminiszterei is.

Egyedül a magyar külügyi vezetés és Szijjártó Péter maradt néma – ahogy tette már ezt oly sokszor, amikor ki kellett volna állni a demokratikus értékek mellett Putyin elnyomó rendszerével szemben.

Európa nem nézheti tétlenül, hogy Oroszországban szisztematikusan próbálnak meg leszámolni Putyin ellenfeleivel és a demokratikus átalakulás követelőivel.

KIállunk Navalnij mellett!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 131 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már azt hittem, Vera Jourova lemondását követelik, amiért semmibe vesz 50 millió európait.

Klassz hozzászólás a székelyekről. Tetszik.
Itt is a jutalom:

X

Mikor? Amikor pl. levélszavazatukkal nem a nemzetrontó gyurcsányi erőket támogatják.

Nekem soha nem volt bajom vele. Inkább nektek lehetne, mert nálunk a nemzet részét képező határon túliak számára lehetőség, addig a nagyondemokratikus USA-ban a halottak szólnak bele az élők dolgába levélszavazatiak útján.

Mármint Navalnijt vagy Cseh Katát?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés