Az FBI szerint az oroszoknak akarták eladni Pelosi ellopott laptopját

2021. január 18. 22:19
Az amerikai képviselőház demokrata párti házelnökétől a Capitolium ostroma során lopták el laptopját.

Az FBI helyi idő szerint vasárnap este nyilvánosságra került vádindítványában kezdeményezte a 22 éves pennsylvaniai Riley June Williams őrizetbe vételét garázdaság és az amerikai törvényhozás épületébe történt erőszakos behatolás miatt. Ugyanakkor tolvajlás nem szerepel a vádpontok között. A gyanúsított jelenlegi tartózkodási helye nem ismert, feltehetőleg szökésben van. A fiatal nő a Capitolium január 6-i ostroma során készült több felvételen is látható Pelosi irodájának közelében.

Az FBI egy szemtanúra hivatkozva úgy tudja, a gyanúsított a házelnök laptopját egy oroszországi barátjának akarta elküldeni, aki aztán a készüléket az orosz Külső Hírszerző Szolgálatnak (SZVR) adta volna el, de mindez ismeretlen okból kudarcot vallott. A szemtanú állítása szerint a laptop még a nő birtokában van, vagy már megsemmisítette.

Január 6-án este Donald Trump több száz híve megostromolta a Capitoliumot, miután az amerikai elnök egy közeli, szabadtéri gyűlésen tartott beszédében feltüzelte és arra buzdította őket, hogy menjenek a kongresszus épületéhez, ahol Joe Biden demokrata párti megválasztott elnökre leadott szavazatok elektori hitelesítése zajlott. Öten haltak meg az erőszakban, köztük a capitoliumi rendőrség egyik tagja.

(MTI)

Címlapfotó: Saul Loeb / AFP

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én láttam, amikor a tolvaj felajánlotta pelosi laptopját Oszama
binLadennek, csak a tranzakció ismeretlen okból nem jött létre.

Ezt is megértük, az amerikai politikum, közélet színesebbé, nevetségesebbé vált mint az észak-koreai.......s persze a demokrácia terén is Észak-Korea a szabadság jelképévé nemesül.

S már hat osztállyal is egyre könnyebb felismerni azt a jövőképet, amit a magyarországi balliberális elit az országnak szán. Előképei a szemünk előtt peregnek Amerikában, Nyugat-Európában.

Palika, jánosbácsi, coronita, Kissss és a társaik már készülnek a Pozsonyi úti zsidó üzletek kifosztására.

"Az FBI egy szemtanúra hivatkozva úgy tudja, a gyanúsított a házelnök laptopját egy oroszországi barátjának akarta elküldeni"

Ez annyira hiteles, mint az elnöki választások.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés