Svájc 7,5 millió Moderna vakcinát vásárolt

2021. január 17. 13:42
A cég képviselője szerint nem arról van szó, hogy Svájc kivételezett helyzetben volna, hanem az ország az első volt, amely a cégtől rendelt koronavírus elleni oltóanyagot. 

A Moderna gyógyszercég 7,5 millió adag koronavírus elleni vakcinát szállít részletekben Svájcnak az év közepéig, ami azt jelenti, hogy az ország az elsők között lehet a világon, amely lakosságának csaknem felét beoltja – közölte a Blick című svájci lapnak adott és vasárnap megjelent interjújában Dan Staner, a cég európai részlegének vezetője.

Hozzátette: nem arról van szó, hogy Svájc kivételezett helyzetben volna, hanem az ország az első volt, amely a Modernától rendelt koronavírus elleni oltóanyagot. A Moderna nem raktároz, hanem amint legyártja az oltóanyagot, azonnal szállítja a soron következő megrendelőnek.

„A cég minden országot egyenlően kezel, mert az emberek mindenütt ugyanúgy szenvednek a világon, senkinek nem jár kivételes eljárás” – szögezte le Staner. 

Svájc a Moderna koronavírus elleni vakcinája mellett a Pfizer/BioNTech oltóanyagát is jóváhagyta már, az AstraZeneca vakcinájának engedélyezése még hátravan. 

A 8,6 millió lakosú Svájc 15 millió adag vakcinát rendelt összesen a különböző gyártmányokból, amire 400 millió svájci frankot (134,7 milliárd forint) különített el.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Rosta Tibor

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Várjál még. A modern a újból tesztelni kezd és elképzelhető, hogy kevés a kettő vakcina és három kell.
Jókor csinálja.

"nem arról van szó, hogy Svájc kivételezett helyzetben volna, hanem az ország az első volt, amely a Modernától rendelt koronavírus elleni oltóanyagot."
"A cég minden országot egyenlően kezel, mert az emberek mindenütt ugyanúgy szenvednek a világon, senkinek nem jár kivételes eljárás" – szögezte le Staner.
Érdekes, az Európai Bizottsághoz nem volt ilyen jó a Moderna!
George Orwell Állatfarm című regényében az állatok egyik alaptörvénye eredetileg így hangzott:
"Mindenki Egyenlő!"
Később, mikor az Állatfarm továbbfejlődött a disznók diktatúrája alatt, az alaptörvény így módosult:
"Mindenki Egyenlő! (De vannak Egyenlőbbek!)"

Adjál nekik ötleteket:-)

Svájc "jó lóra tett", pénzük meg nyilván volt. Az Unió osztotta a megrendeléseit ( 6-7 potenciális jelölt), ráadásul nagyon számított a francia Sanofira, ami ledöglött. Azt nem értem, hogy mi van az Astra/Zenecával, már jó ideje tart a vizsgálata, így csak a Pfizer és a Moderna maradt. Kíváncsi vagyok a Szputnyikra, a Merkel -Putyin megbeszélés után ( közös gyártás?) arra számítottam, hogy benyujtják engedélyezésre az EMA-hoz. Érdekes, hogy egy kukk sincs Indiáról, mint a legnagyobb gyártóról, annyit tudtam kiásni, hogy az Oxford-Astra/Zeneca gyártását be akarják indítani, bár amennyi indiai van.....Kína meg inkább az óriási ázsiai és Dél-Amerikai piacra koncentrál a saját embertömegén kívül.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés