Vendetta

2021. január 15. 6:57

G. Fehér Péter
Magyar Hírlap
Nem kerülhette el Donald Trump a bosszút.

„A washingtoni szövetségi képviselőház szerdán megszavazta a határozatot a leköszönő elnök alkotmányos elmozdításáról, az úgynevezett impeachmentről.

A most elfogadott képviselőházi dokumentum szövege szerint Donald Trump hívei január 6-i tüntetésén lázadást szítottak, folyamatos veszélyt jelentettek az alkotmányos rendre, nemzetbiztonságra, a demokráciára.

Jóllehet tudjuk, hogy a Capitolium épületének erőszakos elfoglalásában mindenekelőtt a szélsőbalos Black Lives Matter és az Antifa militáns aktivistái előre jól megszervezett formában vitték a prímet. De ez persze nem számít mindazoknak, akik halotti tort akarnak ülni Trump politikai teteme felett. A washingtoni törvényhozás épületének ostroma most látványos ürügyet szolgáltatott a vendettára.

Az impeachment folyamatának következő állomása, hogy a szenátusnak kétharmados többséggel kell kimondania, hogy Donald Trumpot váltsák le, alig egy-két nappal hivatali idejének lejárta előtt. Így hát az egész procedúrának semmilyen gyakorlati értelme sincs, ráadásul a szenátus ilyen rövid időn belül aligha iktathatja be az ügyet napirendjébe.

Nem is praktikumról szól most már a történet, hanem arról, hogy a szélsőbalos ideológiával átitatott demokraták megalázzák a leköszönő elnököt, és példát sta­tuál­janak: így jár az, aki szembe mer menni a szélsőséges balliberális ideológiával, falat épít a határon az illegális bevándorlás megállítására, ahelyett, hogy – amint ezt Joe Biden ígéri –, állampolgárságot adna nekik.” 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés