Válságkezelés helyett Fideszes önkormányzatokat töm ki a kormány

2021. január 14. 13:18

Hajnal Miklós
Facebook
A valódi kormányzás nem ilyen. Mi a Momentumban azon dolgozunk, hogy ezt minél előbb megmutathassuk.

„Válságkezelés helyett Fideszes önkormányzatokat töm ki a kormány

Fürjes Balázs képviselőjelölt – Budapestért felelős államtitkárként – pontosan tisztában van azzal, hogy a fővárost és az önkormányzatokat érő sorozatos elvonások semmilyen kapcsolatban nem állnak a válságkezeléssel, és a nehezebb helyzetű emberek megsegítésével.

Ennek ellenére a Fidesz első számú Budapest-katonája a minap az ATV-ben megint csak mosdatta a kormány brutális intézkedéseit. Az iparűzési adóbevétel az önkormányzatok első számú bevétele – ennek egy jelentős részét törölték el mindenfajta kompenzáció nélkül. A kormány cselekedetei egyértelműen ellehetetlenítik a fővárost és minden ellenzéki önkormányzatot abban, hogy alapvető feladataikat, és a járvány miatt rájuk rótt extra kötelezettségeket teljesíteni tudják. Ez aligha lehet a magyar emberek érdeke és védelme.

Valójában Fürjes csak a kormány 2019 óta tartó hadjáratát folytatja, ami érdekes módon csak a fővárost és az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat bünteti. Egyre több nyilvánvaló példa bukkan fel erre, elég csak arra a pár hetes incidensre gondolni, ahol Rogán Antal személyesen kísérte ki az önkormányzati elvonások kapcsán rendezett egyeztetésről az egyetlen ellenzéki polgármestert, Péterffy Attilát. A teljes sztori itt olvasható: https://444.hu/.../orban-rogannal-kisertette-ki-a-pecsi...

Vagy itt van a pár napja bejelentett egészségügyi "újraelosztás", amiben a kormány egy tollvonással elvett 10 milliárd forintot 3 ellenzéki vezetésű önkormányzattól, de érdekes módon 8,8 milliárd csak átkerült két fideszes önkormányzathoz helyette: https://telex.hu/.../ii-kerulet-frankel-leo-utcai-rendelo...

Kicsinyesen bosszúálló, cinikus és embertelen politizálás, csúsztatás csúsztatás hátán: ezek még a legfinomabb jelzők, amikkel Fürjes Balázst és intézkedéseit illetni lehet. 

De egy dolog biztos: ezt a hadjáratot nem tűri némán sem a főváros, sem az érintett önkormányzatok, és minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy mindenki megismerje, 2021-ben a Fidesz továbbra is csak látszatpolitizál és egyik pillanatról a másikra teljesen értelmetlen kormányzati döntéseket hoz. Ahelyett, hogy a valódi embereknek, családoknak segítene.

Értelmetlen megvonások helyett például az Európában egyedülállóan magas 27%-os ÁFA csökkentésével, ahogy Soproni Tamás, a Momentum fővárosi frakcióvezetője, Terézváros polgármestere is javasolta. Mert a valódi kormányzás nem ilyen. Mi a Momentumban azon dolgozunk, hogy ezt minél előbb megmutathassuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.


Momentum az adószakértő!
Az ÁFA csökkentést lenyelik a kereskedők.

Ők maximum azt tudnák megmutatni, amit Gréczy már megmutatott.

Kapott a Fővárosi Önkormányzat plusz 50 milliárd forintot kapott az Egészséges Budapest Program (EBP) keretén belül. Ebből fedezni lehet a költségeket.
Egyébként pedig jól kell gazdálkodni és nem a sleppnek osztogatni.

Az Index is írt arról, hogy a megváltozott önkormányzati vezetés milyen tökölést végez és szemben áll a kerületben lakókkal.
Szerintem így jogos, hogy ahhoz a kerülethez kell átcsoportosítani az összeget ahol a beruházás megindulásának megvan a lehetősége.
https://168ora.hu/itthon/dragu..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés