Magyar származású tanácsadót nevezett ki Joe Biden

2021. január 14. 21:44
Anne Neuberger a kiberbiztonságért és az új technológiákért felelős helyettes tanácsadó lesz a nemzetbiztonsági tanácsban.

Anne Neuberger 2009 óta a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) alkalmazottja volt Paul M. Nakasone tábornok vezetése alatt. Többek között új generációs kódolási megoldásokon dolgozott és külföldi hírszerzési műveleteket is felügyelt. 2019-ben Nakasone tábornok megalakította az NSA kiberbiztonsági igazgatóságát, és Neubergert nevezte ki első igazgatójának. Az igazgatóság az olyan országokból származó kiberfenyegetések „megelőzésére és felszámolására” összpontosít, mint Oroszország, Kína, Irán és Észak-Korea.

Neuberger nagyszülei holokauszttúlélők, édesapja, George Karfunkel 1956-ban hagyta el Magyarországot, majd milliárdos pénzügyi birodalmat épített ki az Államokban.

Anne Neuberger szülei azon utasok között voltak, akik az 1976-ban elrabolt, híressé vált Air France járaton voltak, és akiket feszült túszdrámát követően izraeli kommandósok mentettek ki a Thunderbolt hadművelet során az ugandai Entebbe repülőtérről. 

Neuberger a „Sister to Sister” nevű nonprofit szervezet alapítója, amely az egyedülálló anyának segít az Egyesült Államokban. Ezen felül a Bridging Voice és a JDC igazgatótanácsában is dolgozik.

Összesen 163 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés