Harminckilenc évesen megy nyugdíjba a Tesla részvényese

2021. január 13. 23:00
Jason De Bolt befektető 11 millió dollárt keresett, miután az elmúlt egy évben 740, az elmúlt öt évben 1800 százalékot emelkedett a Tesla részvényárfolyama.

Jason DeBolt, aki korábban a Google-nél állt alkalmazásban, jelenleg pedig az Amazonnál dolgozik, megtakarításainak nagy részét Tesla-részvényekbe fektette az elmúlt években. A férfi azt állítja, hogy 2013-ban kezdte el vásárolni az amerikai autógyártó papírjait, akkor 7,5 dolláros ár mellett vásárolt egy 2500 darabos csomagot. Azóta több alkalommal vásárolta a cég papírjait így jelenleg 14 850 Tesla-részvénye van melyek átlagos bekerülési ára 58 dollár – számolt be a Portfolio.hu.

 

 

A férfi január 7-én jelentette be a Twitteren, hogy mivel élete végéig elég pénze van, így 39 éves korában visszavonul és élete hátralevő részét nyugdíjasként éli le. Ha a történet igaz, most12 millió dollárt, vagyis jelenlegi árfolyamon közel 3,6 milliárd forintot ér Jason DeBolt Tesla részvénypakettje.

A Tesla árfolyama kedden 7,8 százalékot zuhant, amivel a vállalat piaci kapitalizációja egy nap alatt közel 71 milliárd dollárral csökkent. Ugyanakkor 834 milliárd dolláros piaci értékkel a Tesla még mindig az egyik legnagyobb értékű tőzsdei vállalat – írta cikkében a Portfolio.hu. 

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, ha kitalál valami értelmeset az élete hátralévő részére, akkor jól döntött. Mert azért részvénycsomagok adásvétele sem a "teljes emberi élet" szinonimája a számomra. Ebből egy megfelelő ponton kiszállni elég szimpatikus dolog. Részemről sok sikert!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés