Gál Kinga: A másképp gondolkodók „leszalámizására” készülhet a Néppárt

2021. január 13. 21:39
Az Európai Néppárt mindig is azért tudott erős maradni, mert a vélemények széles palettáját tudta ötvözni – fogalmazott az EP-képviselő.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának frissen megválasztott elnöke az Inforádióban kijelentette: „a Fidesz–KDNP delegációja az Európai Néppárt EP-frakciójában akar dolgozni”. Gál Kinga ezt azután mondta, hogy a Politico szerdán arról írt: úgy módosítanák az Európai Néppárt EP-frakciójának működési szabályzatát, hogy egyetlen szavazással, a képviselők egyszerű többségével is ki lehessen zárni egy egész képviselőcsoportot.

A politikus meglehetősen fura történetnek nevezte, hogy nemrégiben az Európai Néppárt igencsak megnyirbálta Deutsch Tamás delegációvezető jogosítványait. Sokban azonban ez nem fogja érinteni Gál Kinga leendő feladatait, hiszen – mint fogalmazott – a delegáció minden egyes tagja eddig is aktívan dolgozott a frakcióban, amit a jövőben is folytatni fognak. És lesz aki hozzászól majd a plenáris ülésekhez, érvényesítve a magyar fél érdekeit minden olyan helyen, ahol erre szükség lesz.

A Politico közben arról írt, öttagú munkacsoportot hozott létre az Európai Néppárt európai parlamenti csoportjának elnöksége annak megvizsgálására, miként lehetséges a frakció működési szabályzatának módosítása, amely egyebek mellett lehetővé tenné az egyéni tagság megszüntetése mellet egy egész képviselőcsoport tagságának megszüntetését is. Gál Kinga ezt úgy kommentálta, most néhányan úgy gondolhatják, hogy mindezt a Fidesz–KDNP-re alkotnák, de mindenképp nagyon furcsa hozzáállást tükröz. Reméli továbbá, hogy nem fog végül átmenni, és a józan ész győzedelmeskedik, máskülönben

azok, akik másképp gondolkodnak a frakcióban, más hangot ütnek meg bizonyos kérdésekben, könnyen „leszalámizhatók” lennének.

Gál Kinga emlékeztetett, az Európai Néppárt mindig is azért tudott erős maradni, mert a vélemények széles palettáját tudta ötvözni. Ha viszont elkezd kizárni képviselőcsoportokat, nehéz lesz már azt megfogalmazni, hogy mitől is a legtöbb hangot magába foglaló társulás az európai párcsaládok sorában.

(Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az oroszok Eurázsiai Uniója lassanként kiscserkészek csapata lesz az EU-hoz képest.

Egyszer megkérdeztem, milyen lett a félévi bizid. Most már talán az érettségire kell készülnöd.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés