Kubatov: Egyetlen választókerületről sem mond le a Fidesz

2021. január 12. 22:07
A Fidesz alelnöke szerint körülbelül hatvan egyéni választókerületet kell megnyernie a Fidesznek, hogy egy év múlva tovább kormányozhasson.

A jó minőségű kormányzás után több ember van, aki kedvel minket” – jelentette ki Kubatov Gábor a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. A pártigazgató szerint az elmúlt években a közösségi médiának döntő jelentősége van, így átvette a szerepet a politikai életben is, és a 2022-es választási kampányban szintén fontos szerepet játszik majd.

A politikus fontosnak nevezte a kapcsolattartást, mert a közösségen nagyon sok múlik.

Segíthet ebben a közösségi média is, ahol közvetlen kapcsolat alakul ki a választókkal, ez pedig egyfajta közösségépítés a virtuális térben.

„Ha csak arra gondolok, hogy nyolcszázezer munkahelyet teremtettünk, az nagy büszkeségre ad okot. Ha csak arra gondolok, hogy a minimálbért meg tudtuk duplázni, a szakmunkás minimálbér még ennél magasabbra emelkedett, hogy az egészségügyben az idei évben és 2022-ig micsoda béremelések lesznek, akkor a mi tartalmunk rendben van” – mondta Kubatov, hozzátéve, hogy nem lehet csak egy korcsoportnak kedvezni, ugyanis egy jó kormányzásnak nem lehetnek célcsoportjai, az mindenkinek kell hogy tetsszen.

„Túl sokat beszélünk a politikáról, és kevesebbet az emberekről, de azért az egy elég jó prognózis, hogy ebben az időszakban a mi támogatottságunk rendkívül magas (...) Jó esélyünk van, hogy a következő választásokat meg tudjuk nyerni” – vélekedett a fideszes politikus, aki kitért az aktuális amerikai helyzetre is. A hírtelevíziók aránya az Egyesült Államokban 5:1 a liberálisok javára, Trump mégis nagyon kis különbséggel veszített a választásokon. Szerinte az, hogy Donald Trump Twitter- és Facebook-oldalát letiltották, az korlátozza az elnök szólásszabadságát.

A 2022-es választásról szólva kifejtette, hogy egyetlen körzetet sem szeretne elengedni, még akkor sem, ha csak egy százalékot lát a győzelemre, ugyanis mindenhol vannak támogatóik, és rájuk is gondolni kell. 

Minden választókerületre úgy tekint, hogy oda nyerni mennek.

Különböző számítások szerint körülbelül hatvan körzetet kell megnyerni, hogy a parlamenti többség biztosítható legyen. Az első szavazókkal kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy lényegi különbség van a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-kormány és a Fidesz kormányzása között. Mint fogalmazott: 

„Elég szerintem nekik bemutatni a kormányzás közötti minőségi különbséget, és akkor a mi szavazóink lesznek.”

Kubatov Gábor szerint nem kell attól félni, hogy a fiatalok nem tudnak tájékozódni az előző kormányzásról. „Erre jó a Facebbok”, ugyanis rengeteg videó van fenn a 2006. október 23-i eseményekről is.”

Az Index cikke nyomán

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csalódott lennék, ha nem lenne megint 2/3. Nem lehet más cél!

Sajnos így van.

Ami hat, az a családtámogatás - illetve annak elvesztésének
lehetősége, ha az ellenzék győz. Az a pár tízmilla, amit az állam ad,
az túl van az ingerküszöbön még a nagyinál is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés