Ha kevesen mennek el oltatni, jön a hatodik-hetedik hullám

2021. január 12. 17:31

Böjte Csaba
Inforádió
Nem az a dolgunk, hogy együtt éljünk ezzel a vírussal. Az orvosaink hosszú évekig tanulták, amit most javasolnak, hallgassunk rájuk! Interjú.

„A tanároktól tanuljuk a helyesírást, az építészek tervezik a házunkat, az autószerelők megjavítják az autónkat, az orvosaink, szakembereink pedig hosszú évek óta ezt tanulták, amit most javasolnak, hallgassunk rájuk! – mondta az Inforádiónak adott interjúban Böjte Csaba, aki már kigyógyult a fertőzésből.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója már túl van a koronavírus-fertőzésen, de mindenkit arra kér, hogy maga és a társadalom érdekében tartsa be az előírásokat.

»Erdélyben van egy vicces mondás, hogy a székely ember elkapja a koronavírust, jól megrázza és elengedni. Nálam pont fordítva volt, ő kapott el engem, elég jól megrázott, de hál' Istennek, elengedett. Most már jól vagyok, papírom is van róla. Nagyon hirtelen jött, egyik nap elkezdtem a köhögést, harmadik nap már nem tudtam abbahagyni. Gyorsnak tűnt az egész, megfázás nélkül jött össze az egész. Felhívtak Magyarországról, kórházba hoztak, jó három hét alatt sikerült talpra állni« – részletezte, hangsúlyozva, nagyon hálás a magyar egészségügynek magyar adófizető állampolgárként is.

December elején engedték ki a kórházból, akkor azt gondolta, hogy jól van, de mire hazaért, verte a hideg és kellemetlenül érezte magát. Utána még két hétig ült otthon, de mára csak az alvászavar maradt a tünetek közül, nehezen tud elaludni.

A dévai otthon gyermekei, dolgozói közül tavasszal – mint elmondta – senki nem kapta el a vírust, és bár az őszi hullám nagyobb volt, de kórházba sem gondozó, sem gyermek nem került.

»Úgy látszik, én voltam a gyenge láncszem«

– tréfálkozott.

A védekezéssel kapcsolatban közlekedési példát hozott:

»Ahol a hatóság egy csíkot húz az út közepére, ott az ember nem előz. Akkor sem, ha nem jön semmi szembe. Azért, mert a szakember így döntött. Az egészségügyi előírás is ilyen fehér csík, mindenkinek be kell tartania mindent. Nem kell kuruckodni, forradalmárnak lenni« – figyelmeztetett.

Amikor a kórházban feküdt, elgondolkodott azon, mi valójában a betegség.

»Elég sok, egymástól független entitásból áll össze az ember. Utoljára 1981-ben voltam kórházban. Lám, a testem alkotórészei azóta szimbiózisban, békében, szolidaritásban éltek egymással. Az egészség megromlása ennek a hiánya. Aztán a rend egy hónap után helyreáll. Ahogy gyógyultam, erősödtem, elgondolkodtam, hogy ha több trillió sejt békében tud élni, mi miért ne próbálhatnánk meg békében élni ezen a Földön?«

Böjte Csaba az InfoRádiónak beszélt a koronavírus elleni oltás fontosságáról is.

»Két út van a tudósok szerint: az önuralom két hétig, hogy senki nem megy sehova, de úgy tűnik, nem vagyunk fegyelmezettek, a másik, hogy elmegyünk és beadatjuk az oltást. Nem az a dolgunk, hogy együtt éljünk ezzel a vírussal. Ha kevesen mennek el oltatni, jön a hatodik-hetedik hullám. A tanároktól tanuljuk a helyesírást, az építészek tervezik a házunkat, az autószerelők megjavítják az autónkat, az orvosaink, szakembereink pedig hosszú évek óta ezt tanulták, amit most javasolnak, hallgassunk rájuk!«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyszerű és nagyszerű Böjte Csaba atya minden jótanácsa.

Akkor két lehetőségünk maradt a szájmaszk és az ostoba, gyűlölködőktől, rágalmazóktól másfél méteres távolságot tartani itt a mandin is.

Én csak reménykedem. Olaszországi körutazás és tavasszal. A tavalyi elmaradt.

Le van foglalva. Vagyis elfogadták.

Ha nem sikerül még ott van nekem nyáron Barcelona. Az is tisztára fertőzött.
Majd kiderül, egyikbe sem élem bele magam. Várok türelemmel.

Ajvazovszkij festményén a kilencedik hullám rémíti nézőit. A görögök a harmadikat, a rómaiak a negyediket tartották legpusztítóbbnak.

Én is így voltam, hiszen már az előző évben lefoglaltam, ami a kifizetést is jelenti.
Semmit sajnos.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés