Kiáltja-e valaki: strukturális nacionalizmus!?

2021. január 12. 18:58

FSandor
Főtér
A Digisport máris belekarmolt Novák Eduardba.

„A Digisport máris belekarmolt Novák Eduardba, az új kormány sportminiszterébe, mivel – és itt most teljesen mindegy, milyen kontextusban, lényegtelen – egy Facebook-bejegyzésben Georgeként említette Gheorghe Hagit, a legendás focistát (utólag javította ő vagy a stábja). Ami pedig, ugye, akkora bűn, hogy külön cikket kell neki szentelni.

Oké, egy miniszteri megnyilvánulás legyen az utolsó betűig pontos, ez igaz, csakhogy a George és a Gheorghe ugyanannak a névnek a változatai, és a miniszter sem mondjuk Teodosiét írt a Gheorghe helyett. Tehát maximálisan kukacoskodás a Digisport cikke, annál is inkább, mert Hagit egyébként mindenki csak Gicának nevezi, normális helyzetben.

Na de ez nem normális helyzet, mert mégiscsak egy magyar a miniszter, ami az egységes és oszthatatlan mioritikus román nemzetállamban mindig is anomália volt. Nem bántják nagyon, de azért reflexből írnak egy cikket, aminek az a kicsengése, hogy lám, a magyar, azt sem tudja, hogy hívják a román focistát (aki egyébként… makedón).”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés