Egy amerikai szolgáltató hozzáférhetetlenné teszi a Facebookot és a Twittert a hálózatáról

2021. január 12. 21:40
Az ügyfelek kétharmada cenzúrára panaszkodott a két nagy oldal részéről, az internetszolgáltató lépett.

Egy észak-idahói internetszolgáltató úgy döntött, hogy blokkolja a Facebookot és a Twittert ügyfelei számára, miután sokan panaszkodtak a platformokon uralkodó cenzúráról – írja a Breitbart.

A Your T1 WIFI nevű szolgáltató megerősítette, hogy szerdától blokkolni fogja az említett két oldalt a Krem 2 beszámolója szerint.

Az amerikai oldal emlékeztet: a lépés nem sokkal azután történt, hogy Donald Trump fiókját örökre letiltotta a Twitter.

„Tudomásunkra jutott, hogy a Twitter és a Facebook cenzúrázza ügyfeleinket és az információkat” – olvasható a szolgáltató ügyfeleknek írt levelében. Hozzátették: mindezt maguk a felhasználók írták meg nekik, hívták fel őket a problémával. A szolgáltató egyértelműsítette: mivel túl sok ügyfél kéri a webhelyek blokkolását, az összes ügyfél számára elérhetetlenné teszi a Facebookot és a Twittert,

hacsak egyénileg nem fordulnak a céghez, hogy hozzáférést kérjenek.

A cég állítása szerint a „túl sok ügyfél” egészen konkrétan az emberek kétharmadát jelenti. A szolgáltató emellett kifejtette, hogy nem helyesli a verseny megszüntetésére tett kísérleteket sem, példaként a Parler konzervatív közösségi oldal kivégzését hozva fel.

Cégünk nem hisz abban, hogy egy webhelynek vagy közösségi oldalnak joga van cenzúrázni a látottakat, közzé tenni, és elrejteni az információkat”– olvasható az e-mailben. „Úgy döntöttünk, hogy megakadályozzuk ezen két weboldal hozzáférését a hálózatunkról” – írják.

Mindeközben egy hétfői frissített e-mailben újra leszögezték, hogy azoknak, akik ezt kérik, nem blokkolják a hozzáférésüket a Facebookhoz és a Twitterhez.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés