Orbán nem Hitler és nem is Trump

2021. január 11. 10:16

Mérő László
Facebook
Viszont a baloldali görénykedés is görénykedés.

„Néhány hete Dombi, akivel egyet ugyan továbbra sem értünk szinte semmiben, mégis kifejezetten megszerettük egymást, elküldte egy írását, amely az általa szerkesztett szilajcsiko.hu portálon jelent meg. A cikk arról szól, hogy egy Bidenben kétkedő magyar posztoló egy meghamisított Biden-képet tett fel, és annak kapcsán gúnyolta Bident. Az írás címe mindent elmond: A jobboldali görénykedés is rámehet lelkünkre, gyomrunkra. Ezt a címet vettem kölcsön ehhez a bejegyzéshez, még a cím betűtípusát is megtartottam, csak egy félszót változtattam értelemszerűen meg: jobboldaliból baloldali lett.

Ezt a képet a mostani washingtoni események, a Capitolium ostroma kapcsán posztolta valaki ijesztésként, jelezni, hogy valami hasonló, vagy akár még rosszabb várhat ránk Orbán veresége esetén 2022-ben. Valóban, ez a kép ijesztő lehet annak, aki eleve fél a focidrukkerektől. De:

A kép tavaly tavasszal készült azután, hogy egy ámokfutó halálra késelt két futball-szurkolót a Deák téren. A képen az áldozatokra emlékeznek szurkolótársaik a tett helyszínén, abszolúte békésen és méltóságteljesen. Noha én másfajta ruhákat hordok, mint a képen szereplő emberek, gyászuk és fegyelmezett visszafogottságuk mélységesen megrendített. Osztozom a gyászukban, részvétet érzek az áldozatok iránt. És mélyen felháborít, ha gyászukat kiforgatják az eredeti jelentéséből. A jobboldali gyász ugyanúgy gyász, mint a baloldali. Elsősorban emberek vagyunk.

Orbán nem Hitler és nem is Trump. Az előbbi hasonlaton egyszer már annyira felkaptam a vizet, hogy tizenegynéhány év után beszüntettem a rovatomat a Nagyar Narancsban. Trumptól pedig sohasem láttunk olyat, hogy a vereségét méltóságteljesen elismerte, Orbántól láttunk ilyet 2002-ben is és 2006-ban is, még a választás éjszakáján. Látok rá esélyt, hogy erre harmadjára is képes lehet, ha úgy alakulnak a dolgok. Ha pedig netán mégsem lenne képes erre, Amerika annak a kezelésére is mutat példát, éppen mostanában. De ne előlegezzünk meg Orbánnak olyat, amit korábban nem tett, és amire most sem utalt. És főleg ne ilyen, eredeti értelméből durván kifordított képpel. Varga Domokos György szavaival: baloldali görénykedés is görénykedés.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincs egységesen olyan, hogy nép. A népnek egy része mondja, ráadásul nem is a nagyobbik, mert az ellen oldal sem egységes a jelzőkben és a megítélésben. Elég, ha csak arra gondolsz, sokan lehetnek, akik leváltanák Orbánt, de nem mindegy nekik, hogy kire. Egy már most láthatóan kormányképtelen ellenzékre? A Gyurcsány által is megjósolt káosz lenne az alternatíva? Ezek a gondolatok fogják létrehozni a gondolkodó, az ellenzékkel szembeni protest szavazókat, akik lehet, hogy befogott orral, de a Fideszre fognak szavazni.

Jó lenne, ha politikai ellenfeleinkben nem ellenséget kellene látnunk.

Ez lemaradt a cikkből: ... és befogott orral fogunk a baloldali görényekre szavazni.

Válaszok:
pollip | 2021. január 11. 12:16

Pedig ez fontos. Aztán ne sírjanak.

Ezért sima tiltás kapható. Mi az, hogy Orbán nem Hitler? Végleg törölni fogják.
Ha kimaradt volna a nem, akkor maradhatna az oldal.

Pont Mérő ilyet ír? Mi történt vele? Kicserélték az ufók? :))))

Amúgy korrekt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés