Hétindító üzenet a liberálfasizmusról

2021. január 11. 9:13

Rákay Philip
Facebook
Az USA 40. elnökétől, Ronald Reagentől. 2021-ben éppen itt tartunk...

„Hétindító üzenet a liberálfasizmusról, az USA 40. elnökétől, Rondald Reagentől. 2021-ben éppen itt tartunk...

Ronald Reagan 1975-ben – akkor még kormányzóként – mondott szavai elképesztőek. Persze, hallom már a jajongó trollok kórusát, meg a Wikipediáról idemásolt definíciót arról, mi is a fasizmus. A politikatörténeti meghatározások persze igazak a XX. század ismert, fasiszta irányzataival kapcsolatban, csakhogy mára sok minden megváltozott. 

Igen, sokszor még a szavaink és a politikai oldalak jelentése is össze-vissza keveredett az elmúlt évtizedekben.  

Mert mégis minek lehetne ma nevezni azt a beteges, szélsőliberális, politikai korrektségbe csomagolt véleményterrort, amelynek égisze alatt minden másként gondolkodó – a liberó null tolerancia jegyében – azonnal megbélyegezhető, kirekeszthető? 

Amikor a liberálisok szerint a dolgok valódi néven nevezése maga az ősbűn, s mindent áthat már az általuk sulykolt „orwelli újbeszél”, mint a legújabb, XXI. századi diktatúra egyetlen, elfogadható, szalonképes kifejezőeszköze, amely veszélyes ideológia hordozója is egyben. A liberális diktatúráé, az általuk uralt véleményterroré, azaz a liberálfasizmusé.

Többen leírták már, most én is megteszem: a politikai korrektség diktatúrája egyfajta fasizmus, bizony az. Ahogy az USA-ban a feketébe öltözött, arcukat eltakaró, masírozó, fosztogató, gyújtogató, szobordöntögető, gyilkoló terrorszervezet az ANTIFA is csak nevében fasizmus ellenes, valójában ő maga a megvalósuló fasizmus egyik előszobája. 

De gondolhatunk például a hatalmas technológiai világcégek életünket, mindennapjainkat átszövő, totális kontroll alatt tartó és – ha úgy tartja kedvük, vagy érdekük – bármikor, azonnal lekapcsolható szolgáltatásaira is. 

Amelyek ma már nem egy országon belül – mint ahogy a fasizmus korai szakaszában definiálták a gazdasági erő tudatos csoportosítását –, hanem az egész világra kiterjesztve jelentenek központosított erőt, információt és soha nem látott méretű politikai, gazdasági befolyást, s ezáltal példátlan, mindent átszövő hatalmat.

Mindezek fényében olvassuk Reagan elnök váteszi mondatát 1975-ből! Olvassuk, és egy pillanatig se felejtsük el, s keverjük össze, hogy valójában ki-kicsoda!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ajánlott olvasmány:
Jonah Goldberg: Liberal Fascism, 2008. Magyarul is megjelent.

Ignatieff, Applebaum és még sokan mások már tudják, milyen az, amikor az ő hátukon csattan az ostor. De olyan ez, mint a maffia, nem lehet kiszállni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés